Είναι όλα όσα συμβαίνουν που ορίζουν μια εταιρεία ή το «πώς» εκείνη ανταποκρίνεται και «απαντά» σε ό,τι συμβαίνει;

Αρκετό καιρό πριν, οι προβλέψεις «μιλούσαν» για εξ αποστάσεως εργασία αλλά και εκπαίδευση, «πόλεμο του ταλέντου», virtual τεχνολογίες και όχι μόνο. Και όλα αυτά, σύμφωνα με τις έρευνες, θα ήταν η νόρμα έως το 2020. Τότε, βέβαια, τα παραπάνω αποτελούσαν ένα σενάριο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόντουσαν η νέα κανονικότητα εξαιτίας μίας πανδημίας. Και έτσι, φτάσαμε στο 2021, όπου κάθε οργανισμός έχει κληθεί να προσαρμοστεί και -ίσως- να αλλάξει, κάνοντας πράξη όλα τα έως τώρα σενάρια και κυρίως προχωρώντας σε νέα ξεκινήματα.

Το e-learning, παρότι δεν αποτελεί κάτι καινούριο, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή για όσους οργανισμούς επενδύουν σταθερά στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των ανθρώπων τους. Τα θέματα ψυχικής υγείας βρίσκονται εξίσου στην πρώτη γραμμή, πόσο μάλλον για τους οργανισμούς που ήδη σχεδιάζουν την «επόμενη μέρα», εκείνη που το ανθρώπινο δυναμικό θα κληθεί να επιστρέψει στα γραφεία του ή να προσαρμοστεί σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Και φυσικά, το Recruitment & Resourcing, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πυλώνα, με την τεχνολογία να είναι σύμμαχος. Για όλα αυτά, θα διαβάσετε στο πρώτο τεύχος μας για τη χρονιά αυτή.

Εν μέσω όλων όσων συμβαίνουν, βρισκόμαστε κοντά σας μέσα από νέες ενέργειες και πρωτοβουλίες, στον πυρήνα ενός κλάδου που εξελίσσεται περισσότερο από ποτέ. Με εμπλουτισμένη θεματολογία, συνέδρια που φιλοξενούν διεθνείς ομιλητές και παρουσιάζουν τις τελευταίες τάσεις, αλλά και τον θεσμό των HR Awards για να επιβραβεύσουμε όλους εσάς που επενδύετε σταθερά στους ανθρώπους σας. Παράλληλα, ακολουθώντας τις εξελίξεις, η ομάδα του HR Professional παρουσιάζει το Workforce, το νέο B2B όχημα για τον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ισχυρό Hub ενημέρωσης για όλους.

Καλή χρονιά!