Η Εταιρεία Επιλογής Στελεχών People for Business αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως έχουν διαμορφωθεί, λόγω της αύξησης των αποχωρήσεων και των περικοπών, επανατοποθετείται δυναμικά και προτείνει μία διαφορετική προσέγγιση στο χώρο των υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα είναι ευρέως γνωστές ως outplacement.

Πρόκειται για τo πρόγραμμα Transition Counseling Service (TCS), το οποίο διαφοροποιείται στο ότι οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καριέρα τους, σε μια συνεχή βάση και δεν επικεντρώνεται μόνο στην επανατοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας του σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργούμε ως σύμβουλοι της επιχείρησης από το πρώτο κιόλας στάδιο της αναδιοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια εστιάζουμε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ανάγκες και επιθυμίες των συμμετεχόντων. Η μεθοδολογία του TCS βασίζεται στη στενή συνεργασία του Personal Counselor με τον κάθε συμμετέχοντα και εκτυλίσσεται σε διαδοχικά στάδια.

Στόχος είναι η μετάβαση από το αρχικό στάδιο της διαχείρισης των συναισθημάτων, στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου διαχείρισης καριέρας, που να περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας, την δημιουργία στρατηγικών αναζήτησης νέων ευκαιριών και την χρήση εξατομικευμένων εργαλείων marketing. Το TCS διαφοροποιείται επίσης στο ότι είναι το μοναδικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε επαγγελματίες, που θέλουν να επαναστοχοθετήσουν το ρόλο τους στην αγορά εργασίας και επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες καριέρας.

Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Γενική Διευθύντρια της People for Business, Ρεβέκκα Πιτσίκα, δήλωσε: «Το TCS είναι μία σύγχρονη, δυναμική και διαδραστική προσέγγιση και αποτελεί τη λύση σε ένα επίκαιρο και φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερα στελέχη στην ελληνική αγορά».