Δύο νέες κοινωνικές δράσεις υλοποίησαν εργαζόμενοι της ΒΙΒΕΧΡΩΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας "Το δικό σας Κοινωνικό Πρόγραμμα".

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενθάρρυνση της συμμετοχής του προσωπικού της σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Η ΒΙΒΕΧΡΩΜ, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων, ενίσχυσε με τη σειρά της οικονομικά το έργο, τη δράση και τη λειτουργία της εταιρείας για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας (MOm) και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι της ΒΙΒΕΧΡΩΜ πήραν μέρος στις δράσεις ενημέρωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας Monachus monachus. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική έκθεση, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές της τριτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και διοργάνωση σεμιναρίων για ενήλικες.

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), αποτέλεσε τον αποδέκτη της κοινωνικής ευαισθησίας των εργαζομένων της ΒΙΒΕΧΡΩΜ στη Θεσσαλονίκη.

Με τη στήριξη της ΒΙΒΕΧΡΩΜ που προσέφερε τα προϊόντα της και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι-εθελοντές συμμετείχαν προσωπικά στην ανακαίνιση των κτιρίων της ΕΛΕΠΑΠ στους Ελαιώνες Πυλαίας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των παιδιών. Το αποτέλεσμα έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ και στους εθελοντές της ΒΙΒΕΧΡΩΜ.

Πηγή: Emea Business Monitor