Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τέθηκε σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου πραγματοποιούνται «συγχωνεύσεις» αλλά και οι μετονομασίες υπουργείων.

 Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, η νέα Κυβέρνηση απαρτίζεται από 4 υπερ-υπουργεία. Το πρώτο «Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας», το δεύτερο «Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων», το τρίτο «Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» και το τέταρτο «Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού». 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας μετονομάστηκε σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αντίστοιχα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάστηκε σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου Κυβερνητικού σχήματος καθήκοντα Υπουργού Εργασίας ανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίστηκε η Θεανώ Φωτίου. Χρέη Αναπληρωτή υπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας ανέλαβε η Ράνια Αντωνοπούλου.