Το «2ο EU Vocational Skills» με στόχο την προώθηση του προγράμματος της ευρωπαϊκής ένωσης για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (VET) διοργάνωσε η ευρωπαϊκή κομισιόν στο διάστημα μεταξύ 20 και 24 Νοεμβρίου.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Nestle και η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) συνεισέφεραν ενεργά στη δράση, διοργανώνοντας περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιήθηκαν σε 23 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έχοντας συνάψει συνεργασίες με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» εκπληρώνει τη δέσμευσή της για προσφορά θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης σε 90.000 ανθρώπους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», μια πρωτοβουλία της Nestle, δεσμεύθηκε το 2014 να αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό να δώσει στους νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Οι εταιρείες κινητοποίησαν τους εργαζομένους να ασχοληθούν με τους νέους ανθρώπους προσφέροντας τους χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία των βιογραφικών τους και του τρόπου που πρέπει να παρουσιάζονται στο πλαίσιο εργασιακών συνεντεύξεων.

Οι εταίροι της Συμμαχίας είναι ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη μαθητεία, συμμαχία που απαρτίζεται από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργούν ως πρεσβευτές, με στόχο την προώθηση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nestle αναγνωρίζεται ως ένας ελκυστικός προορισμός για κάθε εργαζόμενο πέρα των επιτευγμάτων της μέσα από την πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά». Η ελβετική εταιρεία κατατάσσεται παγκοσμίως στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας International Happy Trainees, έχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.