Για το Nesternship, μια πρωτοβουλία του Nestlé Needs Youth, μέσω της οποίας νέοι που φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση πρακτικής άσκησης στη Nestlé μίλησε στο Workforce η Δήμητρα Χρυσικού, Talent Acquisition Assistant. «Στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας πραγματικότητας, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία, είναι πιο σημαντική από ποτέ» εξήγησε η Δ. Χρυσικού και ανέφερε ότι το Nesternship αξιοποιεί τα οφέλη του gamification, προκειμένου να αξιολογήσει τους συμμετέχοντες και να διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσα από 7 διαδικτυακά παιχνίδια, με συνολική διάρκεια 30 λεπτών, καθένα από τα οποία αξιολογεί μια διαφορετική δεξιότητα.

«Τα “Talent Games” επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αναδείξουν τις προσωπικές τους ικανότητες, με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα report, το οποίο αναλύει την απόδοση τους και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα ταλέντα τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η συγκεκριμένη παροχή προσδίδει επιπλέον αξία για τους ίδιους τους υποψηφίους, αλλά αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για το τμήμα HR, καθώς προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον κάθε συμμετέχοντα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει και να ολοκληρώσει μόνο μία φορά τη διαδικασία, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, ενώ μέσω του Nesternship καλύπτονται όλες οι θέσεις πρακτικής άσκησης, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης κ.ά. Τέλος, η κα. Χρυσικού υπογράμμισε ότι 200 άτομα έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ανοιχτό μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, αν και υπάρχουν σκέψεις να δοθεί και κάποια επιπλέον παράταση. «Μέσα από τη δημιουργία προγραμμάτων όπως το Nesternship, η Nestlé Ελλάς αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της να συμβάλει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, αλλά και να ψηφιοποιήσει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών της» κατέληξε η Talent Acquisition Assistant της εταιρείας.