Για 5η συνεχή χρονιά η Nivea υποστηρίζει τον καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας Young Business Talents που στόχο έχει να προσφέρει σε μαθητές λυκείων κι επαγγελματικών κέντρων εκπαίδευσης την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρεία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά, μετρώντας ήδη τη συμμετοχή 2.144 μαθητών από Λύκεια όλης της χώρας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι οποίοι ενώθηκαν σε 660 «ομάδες-εταιρείες» και διαγωνίζονται για μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού, για να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου εικονικού επιχειρηματία.

Οι μαθητές όπως κάθε χρόνο, μέσω του εξελιγμένου Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς, που προσφέρει η Nivea και διατίθεται από την εταιρεία Praxis MMT διανύουν οnline μέσα σε 4 μήνες, 11 εικονικά «επιχειρηματικά έτη» και καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε βασικούς τομείς διοίκησης μιας εταιρείας, όπως η Παραγωγή, το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Διανομή.

Κάθε εβδομάδα οι «εταιρείες» καταθέτουν τα σχέδια και τις αποφάσεις τους ανά περίπτωση και ο προσομοιωτής, βάσει του προηγμένου λογισμικού που διαθέτει, επιστρέφει οικονομικά αποτελέσματα βασισμένα στα δεδομένα της αγοράς. Στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή θα αναδείξει 75 ομάδες-εταιρείες που θα διακριθούν βάσει της πορείας τους και θα λάβουν μέρος στον τελικό του Young Business Talents που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα.