Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια «Digital Skills» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» του Ομίλου Novartis, σε συνεργασία με το Found.ation, όπου, μετά από 144 ώρες εκμάθησης, οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης για την κατάρτισή τους αναφορικά με βασικές ψηφιακές δεξιότητες όπως Social Media, Presentation Skills και Coding.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που εντάσσεται στην προσπάθεια της Novartis να υποστηρίξει τους νέους της χώρας με πρόσθετες γνώσεις για να ανοίξουν τα φτερά τους στην αγορά εργασίας, εστίασε φέτος στην ανάπτυξη (Upskilling) και εκμάθηση δεξιοτήτων (Reskilling), που απαντούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, με τις αιτήσεις συμμετοχής να ξεπερνούν τις 350 για το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου – Μαρτίου.

Η Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Novartis στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «H εστίαση στα δεδομένα και στις ψηφιακές τεχνολογίες αποτελεί βασικό στρατηγικό πυλώνα για τη Novartis. Στην εποχή προκλήσεων που διανύουμε, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι συμβάλλαμε στο να εφοδιαστούν νέοι και νέες με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες μέσα από το Πρόγραμμα “Ανοιχτά Φτερά”.

Αυτές τις μέρες διαπιστώνουμε όλοι μας την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας στο να δίνει λύσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας και είμαστε περήφανοι που η Novartis πρωταγωνιστεί διεθνώς στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της υγείας. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα με ενθουσιασμό ανάλογο της συμμετοχής τους σε αυτό».