Λίγο πριν το 2024, επισκεφθήκαμε τα γραφεία μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα, της Novibet, και είχαμε την ευκαιρία να μυηθούμε στη φιλοσοφία της. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και ποιο το όραμα της εταιρείας; Σε μία αναλυτική συνέντευξη, η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού μοιράστηκε μαζί μας το δικό της «Noviverse».

Λίγο πριν το 2024, επισκεφθήκαμε τα γραφεία μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα, της Novibet, και είχαμε την ευκαιρία να μυηθούμε στη φιλοσοφία της. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και ποιο το όραμα της εταιρείας; Σε μία αναλυτική συνέντευξη, η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού μοιράστηκε μαζί μας το δικό της «Noviverse».

Το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά ορόσημο για τη Novibet», μας λέει ο Νίκος Μαραγκουδάκης, HR Director, στη συνέντευξη που είχαμε μαζί του. Στη συνέχεια μας μίλησαν για τις δράσεις της ομάδας και οι Γκέλυ Μαραζιώτη, Talent Acquisition& Development Manager, Φωτεινή Μήτση, HR Generalist, αλλά και οι HRBPs Αντζελίνα Δούκα & Ευαγγελία Μηλάτου.

Μέσα στο 2023, η Novibet γιγαντώθηκε, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και ένα πρωτοφανές hyper-growth για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, η Novibet σήμερα, με παρουσία σε Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Μεξικό, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κύπρο, απασχολεί περισσότερους από 900 εργαζομένους. H εταιρεία έχει ως προτεραιότητα τη συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση των ανθρώπων της. Με ηγετική παρουσία στον τομέα του GameTech σε 11 χώρες, η ομάδα της Novibet αποχαιρετά το 2023 και καλωσορίζει το 2024, έχοντας κατακτήσει σημαντικά milestones στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, εμπνέοντας παράλληλα, τα στελέχη της να εξελίσσονται και να καινοτομούν.

Σε μία δυναμική περίοδο για την εταιρεία, η χρονιά που πέρασε ήταν μία απόδειξη της εξαιρετικής ανάπτυξής της, καθώς διαθέτει πλέον γραφεία σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Βραζιλία). Ταυτόχρονα, όμως, η Novibet αποτελεί πόλο έλξης για τους υποψήφιους εργαζόμενους που θέλουν να ενταχθούν στον αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνολογίας. Μάλιστα, το 2023 η εταιρεία έλαβε 46.000+ βιογραφικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 481 νέες προσλήψεις!

HR Professional: Ξεκινώντας, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας το success story της Novibet τον περασμένο χρόνο;

Νίκος Μαραγκουδάκης: Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Novibet. Η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο της ομάδας του HR όσο και συνολικά της εταιρείας, ήταν η μετάβαση από «Local σε Global» και παράλληλα, το transformation του οργανισμού σε διάφορους τομείς της λειτουργίας του. Μέσα στο 2023, κατορθώσαμε να επεκταθούμε σε έξι νέες αγορές (Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Κύπρος), μέσα σε μόλις 8 μήνες. Παράλληλα, διατηρήσαμε τη δυναμική παρουσία μας σε Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία και Μεξικό. Σήμερα, έχουμε καταφέρει να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας σε σχέση με το 2021, το οποίο αντανακλά τη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας.
Δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης της εταιρείας τα τελευταία 2 χρόνια και την επέκτασή της σε νέες αγορές, υπήρξε η ανάγκη για μία ολοκληρωμένη στρατηγική HR ώστε να υποστηρίξουμε στοχευμένα τις ανάγκες μας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Προκειμένου να συμβαδίσουμε με τη γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας, χρειάστηκε να δράσουμε με γρήγορα αντανακλαστικά και να προετοιμάσουμε το έδαφος για ομαλή και επιτυχημένη επέκταση στις νέες αγορές, εστιάζοντας τόσο στη διατήρηση της κουλτούρας μας όσο και στην ενσωμάτωση κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία των 2 νέων hubs μέσα στη χρονιά, στη Βραζιλία και στην Κρήτη, αντιπροσωπεύει ένα στρατηγικό βήμα με κύριο στόχο να διευρύνουμε σημαντικά το pool των ταλέντων μας συμβαδίζοντας ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του οργανισμού. Τα νέα μας γραφεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μετράνε ήδη 8 μήνες ζωής και πλέον αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο hub της εταιρείας. Στο τέλος του 2023 ξεκινήσαμε την υλοποίηση για το νέο μας hub στο Ηράκλειο Κρήτης το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει νέους επαγγελματίες, καθώς θα αποτελέσει ένα μεγάλο τεχνολογικό και όχι μόνο, hub για τη Novibet. Eν μέσω της ανάπτυξης αυτής, ήταν επιτακτική η ανάγκη της διατήρησης μίας ενιαίας κουλτούρας που αντιπροσωπεύει τις βασικές μας αξίες και τη δημιουργία ενός δικού μας «κόσμου» που αποτυπώνει το όραμά μας για επέκταση και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε απεριόριστες ευκαιρίες για ανάπτυξη εσωτερικά αλλά και σε νέους που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου χτυπάει η καρδιά της Novibet.

Με ποιον τρόπο η εταιρεία προάγει την εσωτερική εξέλιξη, ενισχύοντας την ανάπτυξη των εργαζομένων και προετοιμάζοντάς τους για ρόλους-πρόκληση;

Γκέλυ Μαραζιώτη: Εν μέσω της ταχύτατης ανάπτυξης, κύριο μέλημα παραμένει η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ευκαιρίες για εξέλιξη, αναγνώριση της συνεισφοράς και αφοσίωσης τους, όσο και η επιβράβευση.
Βασικός στόχος μας είναι η ανάπτυξη της εταιρείας και η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Προτεραιότητά μας η κάλυψη θέσεων όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος talent pool. Σημαντικά στοιχεία του company growth, είναι το headcount increase, όπου τον τελευταίο χρόνο μόνο, το 30% των ανοιχτών θέσεών μας καλύφθηκε μέσω internal transfers, με τον αριθμό του headcount μας να σημειώνει αύξηση, το 2022 κατά 25% και το 2023 κατά 58%. Ταυτόχρονα, έχουμε επενδύσει στην ενίσχυση του employer branding μας, δημιουργώντας επαφές με Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, με την παρουσία μας σε συνέδρια, career fairs και career days, καθώς και ενσωμάτωση internships στο δυναμικό μας. Όλα αυτά είναι ενέργειες τις οποίες στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε και στη νέα χρονιά.

Επιπλέον, επενδύουμε στους ανθρώπους μας θέτοντας ως προτεραιότητα την κάλυψη θέσεων μέσω promotions, με πάνω από 100 το τελευταίο έτος. Η εσωτερική εξέλιξη βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρωποκεντρικής μας κουλτούρας, όπου δίνεται μεγάλη βαρύτητα και αξία στο κομμάτι του people development, δημιουργώντας εξατομικευμένα career paths, ώστε οι εργαζόμενοι να ωριμάσουν επαγγελματικά και να προετοιμαστούν για την ανάληψη «ρόλων-πρόκληση». Ο οργανισμός προάγει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενισχύει το self motivation και την επιβράβευση, δεμένα με ενα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό bonus & rewards system.

Τέλος, αναγνωρίζοντας ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι κλειδί για την επιτυχία, παρέχουμε προγράμματα κατάρτισης που καλύπτουν από τεχνικές δεξιότητες μέχρι δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς και να ενισχύουν τις γνώσεις τους, ώστε να αναπτύσσονται συνεχώς και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου μας.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε μέχρι στιγμής;

Αντζελίνα Δούκα & Ευαγγελία Μηλάτου: Ο στρατηγικός στόχος του global expansion μάς έφερε αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις τη χρονιά που πέρασε. Προτεραιότητά μας ήταν να ενσωματώσουμε την καινοτομία και την προσαρμοστικότητα στο εταιρικό μας DNA, ώστε να στηρίξουμε τους ανθρώπους να συμβαδίσουν με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες μίας εταιρείας που αναπτύσσεται ραγδαία. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του business επικεντρωθήκαμε στη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπου η επικοινωνία είναι αμφίδρομη με στόχο οι άνθρωποί μας να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το ταξίδι και τους στόχους του οργανισμού. Με στοχευμένες δράσεις, δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοί μας να νιώθουν ελεύθεροι να εκφράσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους ενισχύοντας το employee engagement.

Παράλληλα, καθώς η ομάδα μας διευρύνεται και μεγαλώνει και αναγνωρίζοντας τη σημασία της ομαδικότητας, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της γνωρίζονται μεταξύ τους και συνεργάζονται αρμονικά. Στον δικό μας GameTech κόσμο, το «παιχνίδι» μας ενώνει και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουλτούρα μας. Έτσι και φέτος, όλα μας τα initiatives είχαν στο επίκεντρο την ενίσχυση του ευχάριστου εργασιακού κλίματος και την ανάδειξη της συνεργασίας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ομάδα μας να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ενθουσιασμό. Η αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εξαιρετικού, δίκαιου και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας έρχεται να αποτυπωθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά με την πιστοποίησή μας ως Great Place to Work.
Τέλος, απασχολώντας ανθρώπους από 23 διαφορετικές εθνικότητες και με την ομάδα μας να εργάζεται από 4 διαφορετικά hubs στον κόσμο, η μεγαλύτερη πρόκληση τον τελευταίο χρόνο ήταν η μετάβασή μας σε ένα multinational εργασιακό περιβάλλον. Tο μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς ήταν να διατηρήσουμε μία ενιαία εταιρική ταυτότητα και ένα κοινό όραμα, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέρη του κόσμου να νιώθουν ότι βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη. Έτσι, δημιουργήθηκε το «Noviverse!».

Πώς γεννήθηκε το Noviverse και ποια είναι η κύρια φιλοσοφία πίσω από αυτό;

Αντζελίνα Δούκα, Ευαγγελία Μηλάτου & Φωτεινή Μήτση: Στον παλμό του αθλητισμού και του gaming, το «Noviverse» είναι το δικό μας σύμπαν, το οποίο συμπυκνώνει όχι μόνο το όραμά μας για επέκταση, αλλά και τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ενιαίου εργασιακού περιβάλλοντος όπου η ανάπτυξη και το «παιχνίδι» δεν έχουν όρια. Στην καρδιά της επιτυχίας μας βρίσκεται μία ξεχωριστή κουλτούρα που συνοψίζεται στον κόσμο του «Noviverse». Σχεδιασμένη και υλοποιημένη από την ομάδα μας, το Noviverese δεν είναι απλώς μία εσωτερική καμπάνια, αλλά μία στρατηγική πρωτοβουλία που διασφαλίζει την άψογη ενσωμάτωση της κουλτούρας μας σε όλα τα Hubs ανά τον κόσμο, έχοντας κοινούς στόχους και όραμα.

Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης της ομάδας μας το τελευταίο έτος, το «Noviverse» αναδύεται θεμελιώδης βάση στο ταξίδι μας. Η καμπάνια αντανακλά την ανθεκτικότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για την πλοήγηση στις πολυπλοκότητες μίας ταχέως εξελισσόμενης βιομηχανίας. Συμβολίζει όχι μόνο την ανάπτυξη της Novibet ως εταιρείας, αλλά και την ανάπτυξη και την εξέλιξη κάθε μέλους της ομάδας που συνεισφέρει στην επιτυχία του οργανισμού. Μέσα από το Noviverse, η κουλτούρα μας παραμένει ζωντανή και εξελίσσεται με τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες της δυναμικής μας ομάδας όπως στο σύμπαν. Στον πυρήνα του οράματος για επέκταση είναι η δέσμευση για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπου κάθε μέλος της ομάδας νιώθει ένα αίσθημα ανήκειν και κοινού σκοπού.

Συνεπώς, η ουσία του «Noviverse» βρίσκεται στη δυνατότητά του να ξεπερνά γεωγραφικά όρια, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος για όλα τα μέλη της ομάδας μας που βρίσκονται σε διάφορες χώρες. Σηματοδοτεί έναν χώρο χωρίς περιορισμούς μέσα στον οποίο οι άνθρωποι της Novibet έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες τους και το ταλέντο τους. Το Noviverse έχει global χαρακτήρα και δημιουργεί τις συνθήκες για ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο έχουν λόγο όλοι ανεξαρτήτως seniority, ηλικίας ή φύλου. Γύρω από αυτό περιστρέφεται ολόκληρο το employee experience, καθώς είναι η ταυτότητα του οργανισμού μας. Είναι η αφήγηση που μας ενώνει!

Ποια είναι η στρατηγική και τα σχέδια σας για το 2024;

Νίκος Μαραγκουδάκης: Το 2023 ήταν μία χρονιά με σημαντικά milestones για τη Novibet, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επέκταση σε 3 ηπείρους και την ομάδα μας να μεγαλώνει σημαντικά. Οι στόχοι μας για το 2024 συνεχίζουν να είναι φιλόδοξοι και η στρατηγική μας ως HR ευθυγραμμίζεται με το hyper-growth του οργανισμού. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη του expansion plan της εταιρείας, και σε νέες αγορές, συμβαδίζοντας με τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας. Παράλληλα, στον γρήγορο κόσμο του αθλητισμού και του gaming, όπου η καινοτομία και η προσαρμοστικότητα είναι ζωτικής σημασίας, αποτελεί προτεραιότητά μας να επενδύσουμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των ανθρώπων μας σε σύγχρονες τεχνολογίες και να προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ταχέως αναπτυσσόμενου GameTech κλάδου.
Τέλος, η αφοσίωσή μας στο να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο και συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας για όλους παραμένει στο επίκεντρο, διασφαλίζοντας ότι κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί και να αναδείξει τη μοναδικότητά του εντός του οργανισμού. Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας, ενδυναμώνοντας περισσότερο το employee experience σε όλα μας τα hubs, έχοντας στο επίκεντρο τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας, την καινοτομία και το «παιχνίδι» ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητα μας. Για εμάς, αυτό δεν είναι απλώς μια δέσμευση, αλλά ένα συνεχές ταξίδι!

ΠΩΣ Η NOVIBET ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
Στη Novibet μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: την εξάλειψη ανισοτήτων στον τεχνολογικό κλάδο και τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος όπου όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ως εταιρεία GameTech εστιάζουμε στην τεχνολογία αιχμής και παράλληλα στοχεύουμε έμπρακτα στην ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ενεργά τις δράσεις ανάδειξης της γυναίκας στον τομέα της πληροφορικής. Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023 η Novibet ξεκίνησε τη συνεργασία της ως Innovation Partner με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «WE LEAD». Στόχος μας είναι η γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων. Μέσω ενός ολιστικού προγράμματος επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο σχεδιάστηκε με τη βοήθεια κορυφαίων εκπαιδευτικών οργανισμών και επαγγελματιών του χώρου, το WE LEAD παρέχει σε όσες γυναίκες επιθυμούν τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις που χρειάζονται για να χτίσουν μια σταθερά αναπτυσσόμενη καριέρα και να γίνουν οι ηγέτιδες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων του αύριο.

Η ομάδα μας παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους συμμετέχοντες των front-end & back-end bootcamps, βοηθώντας τους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της τεχνολογίας.
Επιπλέον, λάβαμε μέρος σε διάφορες αφιερωματικές ημερίδες που διοργανώθηκαν μέσα στο 2023, όπως «Women Hack» και «Women in Tech Summit». Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και εντός του οργανισμού με το 40% των promotions σε Team leading ρόλους στην ομάδα του Software Engineering, να καλύπτεται από γυναίκες την χρονιά που μας πέρασε!