Σε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η NTT Data, μέρος του Ομίλου NTT, πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών τεχνολογιών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο, παρουσίασε τα νέα της γραφεία στην Ελλάδα, 900 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εταιρεία απαριθμεί 100 εργαζόμενους και στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση – γεωγραφική και επιχειρησιακή- στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ευάγγελος Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της NTT Data Ελλάδος υπογράμμισε τη δέσμευση της NTT Data να υποστηρίξει το ταλαντούχο δυναμικό του τομέα της πληροφορικής της χώρας.

Η στρατηγική του Ομίλου στην Ελλάδα είναι δομημένη και σαφής, έχοντας προϋπολογίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ (επενδύσεις, κτήρια, μισθοδοσίες, άλλα λειτουργικά κόστη) για το διάστημα 2022 – 2026, ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, κύριο μέλημα είναι η πρόσληψη νέων ταλαντούχων στελεχών που θα βοηθήσουν την εταιρεία να υλοποιήσει τα πανευρωπαϊκά έργα που αναλαμβάνει.

Ο Ε. Κωνσταντίνης επεσήμανε πως οι Έλληνες μηχανικοί (ΙΤ) έχουν πολύ καλή φήμη διεθνώς, τονίζοντας ότι η NTT Data αναζητά IT προσωπικό παρέχοντας ευέλικτη εργασία, μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια, ενώ στόχος είναι και η δημιουργία Ακαδημίας εντός της εταιρείας.

«Στόχος για το ελληνικό παράρτημα είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 15% το 2023 μέσα από την εξυπηρέτηση διεθνών οργανισμών και να γίνει εργοδότης που παρέχει ευκαιρίες καριέρας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή απασχολούμε περισσότερους από 100 επαγγελματίες και στόχος είναι να φτάσουμε τους 400 εργαζόμενους μέχρι το 2026» κατέληξε.