Πάνω από 370 επιχειρηματίες και στελέχη παρακολούθησαν την απονομή στον Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το Βραβείο Manager of the Year 2010, που κάθε χρόνο, με αφετηρία το 2002, απονέμει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Η απονομή του Βραβείου έγινε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος, αναφερόμενος στο θεσμό, τόνισε ότι αναβαθμίζει την έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου το επιχειρείν μπορεί να αποτελέσει μερική λύση στα προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης.

«Η σκληρά δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα μας, θέτει όλους μας μπροστά σε νέες προκλήσεις, απαιτήσεις και καθήκοντα», είπε, μεταξύ άλλων ο Α. Ταμβακάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο του. «Αυτό ισχύει πρώτα πρώτα για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Στους δύσκολους καιρούς, πιστεύω ότι αντάξια του τίτλου της επιχειρηματικότητας είναι αυτή που δεν φοβάται τις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει ρίσκα και τις ευθύνες της απέναντι στη χώρα. Όχι αυτή που παρακολουθεί απαθώς την επικαιρότητα και που υποδεικνύει αυτά που όλοι “οι άλλοι” οφείλουν να κάνουν, αλλά αυτή που πράττει αυτό που πρέπει για την ταχύτερη έξοδο της οικονομίας από την κρίση και για μια νέα ανάπτυξη με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι, κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας, με σύνεση, με σχέδιο αλλά και με τόλμη και αποφασιστικότητα.

«Αποστασιοποίηση, Ευαισθητοποίηση ή Ενεργός συμμετοχή, είναι το κύριο ερώτημα που έχουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» τόνισε κατά την ομιλία του στην τελετή, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να κλείσω τη σημερινή μου τοποθέτηση με ένα αισιόδοξο μήνυμα: Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψει κανείς το Μέλλον του είναι να το δημιουργήσει ο ίδιος. Και υπό την έννοια αυτή, σας καλώ να το κάνουμε πράξη, απλά και αποτελεσματικά, όλοι μαζί. Αυτό είναι το μήνυμα της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα». Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.