Μην βιαστείτε να προσπεράσετε το όνομα και να τον κατατάξετε στην κατηγορία ακόμα «ένας ακαδημαϊκός» διότι ο Chris Roebuck, Visiting Professor of Transformational Leadership στο Cass Business School θα σας διαψεύσει.

Γνωρίζετε πολλούς καθηγητές που είναι περιζήτητοι keynote speakers σε παγκόσμια συνέδρια αλλά ταυτόχρονα ενημερωτικοί κολοσσοί όπως το CNN, το BBC World News, το Sky TV, το Bloοmberg, το CNBC δίνουν «γη και ύδωρ» για μία τους συνέντευξη;

Το εντυπωσιακό και τεκμηριωμένο expertise του στην ανάπτυξη ανώτατων στελεχών διαμορφώθηκε μέσα από μία επαγγελματική πορεία που μετράει περισσότερα από 25 χρόνια. Για μια ακόμα χρονιά κατατάχθηκε στους 25 «Most Influential UK Thinkers 2011» από το καταξιωμένο βρετανικό HR Magazine.

Ο Chris Roebuck ακαταπόνητος, συνεχώς αναπτύσσει και εφαρμόζει νέες ιδέες και πρακτικές σχετικά με το πώς οι εταιρείες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους μέσα από την ανάπτυξη, την ευθυγράμμιση με τους επιχειρηματικούς στόχους και τη δέσμευση των ανθρώπων τους.

Η εντυπωσιακή, παγκόσμια, προσωπική του λίστα πελατών περιλαμβάνει εταιρείες παροχής οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, νομικές εταιρείες, Δημόσιους Βρετανικούς φορείς και ΜΚΟ. Ενδεικτικό επίτευγμα της πρακτικής του εμπειρίας αποτελεί το έργο τους ως Global Head of Talent & Leadership στη UBS. Υπό την καθοδήγησή του δημιουργήθηκε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την Ηγεσία και τα Ταλέντα, με στόχο μια επιχειρηματική νοοτροπία για τη βελτίωση των εταιρικών αποδόσεων.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα ανέδειξε την UBS «Best Company for Leaders Europe & Best New Leadership Academy»το 2005. Η σπουδαιότητα του εγχειρήματος τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί μέρος των best practice case study του Harvard Business School.

Evidence Report
Entrepreneurial Leadership- Ideas into action-but fast!
Οι περισσότεροι οργανισμοί, πρεσβεύει ο Chris Roebuck, θα μπορούσαν να έχουν 20-30% βελτίωση της απόδοσής τους με… αποδείξεις.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία, στους κόλπους του οργανισμού, entrepreneurial leaders, οι οποίο μπορούν να αυξήσουν την απόδοση μέσω της δέσμευσης των ανθρώπων, την επικέντρωση στον πελάτη, το cost efficiency και την καινοτομία.

Μεταξύ των κρίσιμων ερωτημάτων που θα απαντηθούν συγκαταλέγονται τα εξής:
• Τι σημαίνει entrepreneurial leadership;
• Πώς μπορεί να απογειώσει την απόδοση του οργανισμού;
• Τι πρέπει τα άτομα να κάνουν σε προσωπικό επίπεδο;
• Τι πρέπει να κάνει το σύνολο του οργανισμού;

Πληροφορίες: www.peoplemanagement.gr