Με 71.000 αφοσιωμένους εργαζομένους σε πάνω από 70 χώρες, η Siemens Healthineers, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, με σκοπό να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως.

Με περισσότερα από 125 χρόνια τεχνογνωσίας, η Siemens Healthineers είναι μία Εταιρεία-Ηγέτης στον κλάδο της Ιατρικής Τεχνολογίας, η οποία πρωτοπορεί με καινοτομίες στον κλάδο της Υγείας. Για όλους. Παντού. Βιώσιμα. Οι θεμελιώδεις καινοτόμες λύσεις Υγειονομικής Περίθαλψης που προσφέρει η Siemens Healthineers καθιστούν εφικτή την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φροντίδα Υγείας σε όλους και είναι ουσιαστικής σημασίας στη λήψη κλινικών αποφάσεων και λοιπών θεραπευτικών οδών. Η Εταιρεία αποτελείται από 71.000 εξαιρετικά αφοσιωμένους εργαζομένους, σε περισσότερες από 70 χώρες, οι οποίοι διευρύνουν με πάθος τα όρια του δυνατού στην υγειονομική περίθαλψη, με σκοπό να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

1. Τo Healthineers forum, αποτελεί μία μορφή έρευνας εταιρικού κλίματος, που έχει ως σκοπό να συλλέγει τακτικά επικαιροποιημένα δεδομένα εργασιακής ικανοποίησης και να συμπεριλαμβάνει τα σχόλια του ανθρώπινου δυναμικού στα σχέδια του οργανισμού. Επιπλέον, όλοι οι Healthineers λαμβάνουν μηνιαίως ερωτηματολόγιο για να απαντήσουν εθελοντικά σε περίπου 60 ερωτήσεις, που καλύπτουν τομείς της επιχειρησιακής κουλτούρας, συνεργασίας, στρατηγικής και του εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ διενεργούνται και τριμηνιαίες σφυγμομετρήσεις. Διεξάγονται επίσης τα «Healthy Dialogues», που λειτουργούν ως παραγωγικές συζητήσεις για ενίσχυση της συνεργασίας, της καινοτομίας και την επίλυση προβλημάτων στην εργασία, ενώ γίνονται και workshops με θέμα την κουλτούρα και τις εταιρικές αρχές.

2. Η Εταιρεία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη μίας συμπεριληπτικής και αξιοκρατικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικά, πραγματοποίησε ομιλίες και εργαστήρια για τις μη συνειδητές προκαταλήψεις και την προαγωγή ουδέτερης γλώσσας ως προς το φύλο, ενώ το 2023 πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα ευαισθητοποίησης σε ζητήματα «Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Συμπερίληψης», όπου συζητήθηκαν 5 θέματα, ένα για κάθε μέρα: Πολιτιστική Διαφορετικότητα, Ηλικία, Φύλο, Αναπηρία, PRIDE. Δημιουργήθηκε, επίσης, η καμπάνια «I’m an Ally», μέσω της οποίας δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, με τη χρήση stickers σε laptop, notebooks, teams backgrounds κ.ά.

3. Στην Ετήσια Συνάντηση της Siemens Healthineers Ελλάδος παρουσιάζονται οι στρατηγικές προτεραιότητες της Εταιρείας για το επόμενο Οικονομικό Έτος, δίνονται τα βραβεία καλύτερης απόδοσης, επιβραβεύονται τα επιτυχημένα project της χρονιάς και -στο πλαίσιο της συνάντησης όλων των εργαζομένων- πραγματοποιείται η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατά την οποία μοιράζονται δώρα στους εργαζομένους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Οι άνθρωποι στην Εταιρεία ενδιαφέρονται για την ψυχική και σωματική υγεία μας. Οι διευθυντές αναγνωρίζουν την συνεισφορά μας στην εταιρεία».

«Καινοτόμος εργασιακή κουλτούρα, δέσμευση, επαγγελματισμός των ανθρώπων. Εργασιακή σταθερότητα, ευέλικτο περιβάλλον εργασίας».