Καθήκοντα HR Manager Greece & Cyprus στην IBM Hellas ανέλαβε από τις 2 Μαΐου ο Γιάννης Κουτράκης.

Η προηγούμενή του θέση και για 7 χρόνια ήταν HR Manager στη Microsoft Hellas. Ο Γ. Κουτράκης είναι ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Από το 2001 έως το 2004 εργάστηκε στην Coca-Cola Hellas στη θέση του HR Manager για το γραφείο Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Πριν τη θητεία του στην Coca-Cola Hellas, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Adecco HR Hellas, στην οποία εργάστηκε για περίπου δύο χρόνια ως HR Services Manager, ενώ επίσης για δύο χρόνια, κατείχε τη θέση του Recruitment Services Manager στην εταιρεία του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Athens International Airport. Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του HR από την εταιρεία DHL International, στην οποία εργάστηκε από το 1996 έως το 1998 ως HR Assistant.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο του HR εργάστηκε για περίπου τρία χρόνια ως προγραμματιστής-αναλυτής και ασφαλιστικός σύμβουλος. Έχει σπουδάσει Στατιστική & Ασφαλιστική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA.