«Το παράδειγμα δεν είναι το κυριότερο όπλο σου στην προσπάθεια να επηρεάσεις ανθρώπους. Είναι το μόνο όπλο σου». Τη ρήση αυτή του Αβραάμ Λίνκολν, θύμισε στους παρισταμένους, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Απονομής του Βραβείου Manager of the Year 2011.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Γ. Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican. Τη 10η απονομή του καταξιωμένου πλέον στην ελληνική αγορά Βραβείου, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, δημοσιογραφικού και πολιτικού χώρου.

«Είχα την τύχη στα δύσκολα –για τα οποία προφανώς αξιολογήθηκα ως επαρκής- να μην είμαι μόνος μου. Στην εταιρεία που διευθύνω, την Interamerican, είχα δίπλα μου στον τραχύ δρόμο της αγοράς το 2011 ένα στρατό αφοσιωμένων ανθρώπων, με κοινή πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι πάντα αυτό που σου χαρίζει έναν ήσυχο ύπνο τη νύχτα και την ημέρα σου δίνει το δικαίωμα μιας προσδοκίας», τόνισε ο Γ. Κώτσαλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κ. Λαμπρινόπουλος, αναφερόμενος στη σημερινή δεινή θέση της χώρας και της οικονομίας της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «πιστεύω βαθιά σ’ αυτό που είπε ο Νίκος Καζαντζάκης «Δεν ζυγιάζω, δεν μετρώ, δεν βολεύομαι, ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι» και το βαθύ μου χτυποκάρδι ενώνεται με εκείνο όλων των υγιών στοιχείων της κοινωνίας μας, που είναι: Ναι μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά, Ναι μπορούμε να κτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο για μας και τις νέες γενιές, Ναι μπορούμε να ξαναέχουμε κοινωνική συνοχή, Όχι δεν θα παραδοθούμε και δεν θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται χρόνος, κόπος, άλλη νοοτροπία, χρειάζονται ουσιαστικές συμμαχίες, νέα αρχή και νέα πορεία. Πρέπει να φύγουμε άμεσα από το Εγώ της Ευμάρειας και να συναντηθούμε στο Εμείς της Κρίσης» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ. Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.