Τη θέση του HR Manager θα λάβει ο άγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος που θεωρείται πατέρας της Κλασικής Φυσικής, ο Ισαάκ Νεύτων. Ο ίδιος, ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου αλλά και τους νόμους του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών, διατύπωσε τους τρεις νόμους της κίνησης και τον περίφημο «νόμο της βαρύτητας». Μάλιστα, η άποψή του για τη βαρύτητα κυριάρχησε στην επιστημονική κοινότητα μέχρι να την αναθεωρήσει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1915, με τη φράση του ίδιου «Νεύτων, συγχώρεσέ με» να παραμένει στην ιστορία.

Ο Ισαάκ γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1643 στο Γούλσθορπ της Αγγλίας. Ήταν ο γιος του αγρότη Ισαάκ Νεύτων, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ καθώς πέθανε 3 μήνες πριν τη γέννησή του, και της Hannah Ayscough. Επειδή η μητέρα του, όμως, ξαναπαντρεύτηκε αμέσως, ανέλαβαν οι παππούδες του την ανατροφή του, οι οποίοι αποδεχόμενοι ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε να γίνει αγρότης τον στήριξαν στην απόφασή του να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Τις πρώτες του σπουδές τις ολοκλήρωσε στο Γκράντχαμ, ενώ το 1661 πήγε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, την οπτική, τη φυσική και την αστρονομία.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 1665, όταν το πανεπιστήμιο έκλεισε λόγω επιδημίας πανώλης, ο ίδιος επέστρεψε στη γενέτειρά του και ακολούθησαν οι πιο σημαντικές του ανακαλύψεις, καθώς την περίοδο αυτή έθεσε τις βάσεις του ολοκληρωτικού λογισμού, της θεωρίας του χρώματος και της παγκόσμιας έλξης. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά την ιστορία με το μήλο, όταν ο ίδιος στο αγρόκτημα της μητέρας του είχε καθίσει κάτω από μια μηλιά καθώς παρατηρούσε τη Σελήνη και τότε έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι του. Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί δεν κινείται πτωτικά με τον ίδιο τρόπο και η Σελήνη και αυτή του η παρατήρηση έμελλε να αποτελέσει την αρχή της διατύπωσης του νόμου της παγκόσμιας έλξης. Παράλληλα, το 1687 ο Ισαάκ δημοσίευσε το “Philosophiae Naturalis Principia Mathematica” (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), το οποίο μάλιστα αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο επιστημονικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ. Βέβαια, ο ίδιος πάντα τόνιζε ότι κατάφερε να φθάσει τόσο υψηλά πατώντας σε πλάτες γιγάντων, εννοώντας τον Αρχιμήδη, τον Γαλιλαίο και τον Κέπλερ.

Εντάσσοντας τον ίδιο σε ένα τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά του που θα τον έκαναν να ξεχωρίσει; «Δεν ξέρω πώς με βλέπει ο κόσμος. Εγώ, πάντως, τον βλέπω σαν ένα παιδί που παίζει στην παραλία απασχολημένο με το να βρίσκει, κάθε λίγο και λιγάκι, ένα πιο λείο βότσαλο ή ένα όστρακο, πιο όμορφο από τα συνηθισμένα, ενώ ο μεγάλος ωκεανός της αλήθειας απλώνεται ανεξερεύνητος μπροστά του» ανέφερε ο ίδιος. Αυτό ίσως να αποτελούσε και τη βασική του αρχή ως προς την ενασχόλησή του σε μεγάλο βαθμό με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των στελεχών. Ταυτόχρονα, ο Ισαάκ θα αποτελούσε θερμό υποστηρικτή της διαφάνειας των διαδικασιών και της συνεχούς επικοινωνίας με τους ανθρώπους αν λάβουμε υπόψη ότι ο ίδιος συνήθιζε να σχολιάζει ότι «Χτίζουμε πολλούς τοίχους αλλά όχι αρκετές γέφυρες».