Χαρισματικός ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η απάντηση είναι γίνεσαι. Αυτό αποδεικνύει η πολυετής επιστημονική έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο John Antonakis, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λωζάνης στην Ελβετία.

Στην 3ωρη παρουσίαση-workshop, με τίτλο «Charisma: Gift or learnable skill?», στο πλαίσιο του φετινού People Management Executive Semainar, ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, θα εξηγήσει το πώς μπορούμε να παρακινήσουμε τους υφισταμένους, να συντονίσουμε τις ενέργειες των μελών της ομάδας και να επιτύχουμε κορυφαία απόδοση χρησιμοποιώντας «ήπια μέσα».

Παράλληλα, θα αναλύσει το γιατί τα άτομα ταυτίζονται με τους ηγέτες και γιατί οι οπαδοί κάνουν το extra mile για χαρισματικούς ηγέτες – ηγέτες που έχουν μια σχεδόν αλχημική ικανότητα να ενθαρρύνουν τους άλλους να κάνουν σπουδαία πράγματα. Επιπρόσθετα, ο J. Antonakis θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των λεκτικών και μη λεκτικών τακτικών επιρροής που χρησιμοποιούν οι χαρισματικοί ηγέτες για να καταφέρουν την αφοσίωση και τη δέσμευση, αλλά και στο τι είναι, αν έχει σημασία και πώς μπορεί να επικοινωνηθεί το χαρισματικό όραμα. Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν χρησιμοποιώντας μερικά από τα εργαλεία του χαρίσματος.

Επισημαίνεται ότι το 19ο κατά σειρά People Management Executive Seminar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Hotel Sofitel, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τους ομιλητές και την ατζέντα μπορείτε να βρείτε εδώ!