Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Καθηγητής και συγγραφέας John Boudreau, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στο χώρο του HR, μιλά αποκλειστικά στο τεύχος Νοεμβρίου του HR Professional, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση για όλα αυτά που θα παρακολουθήσουμε στις 21 Νοεμβρίου στο 13ο People Management Executive Seminar με τίτλο “Beyond HR”.

Μεταξύ άλλων, ο J. Boudreau αναφέρεται στις νέες, συναρπαστικές τάσεις που θα επικρατήσουν στο εργασιακό περιβάλλον και απαντά σε ερωτήματα για το σύγχρονο talent management, αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο HR στην Ελλάδα. Με βάση τη διεθνή ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία του σε εταιρείες όπως οι  Bristol-Myers Squibb, Citigroup, Dell, GE, IBM, Microsoft, Novartis, Royal Dutch Shell και Sun Microsystems, εξηγεί πώς αντιμετωπίζουν οι CEOs το HR, τι αξιολογούν περισσότερο και πόσο στρατηγικός είναι τελικά ο ρόλος του CHRO στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Ακόμη, ρίχνει φως στο σύνθετο περιβάλλον των people analytics και στον σωστό τρόπο χρήσης τους από το HR. Τέλος, μας μιλά για τις κύριες δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί HR leaders, προκειμένου να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επιχείρηση και τον CEO.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι μελλοντικοί διευθυντές HR θα πρέπει να διαθέτουν δεξιότητες στον τομέα της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης, της αυτοματοποίησης, των analytics, να διαθέτουν ικανότητες διαπραγμάτευσης, αφήγησης κ.ά. Είναι σημαντικό όμως ότι δεν θα αποτελεί προϋπόθεση, γιατί δεν είναι και εφικτό, να είναι experts σε όλους αυτούς τους τομείς. Θα λειτουργούν περισσότερο ως ‘‘διευθυντές ορχήστρας’’, διασφαλίζοντας και συντονίζοντας την απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία όλων των οργάνων/δεξιοτήτων ταυτόχρονα. Συνεπώς, ο ρόλος του HR ως μαέστρου σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι ο ίδιος βιρτουόζος σε κάθε μουσικό όργανο, αλλά να γνωρίζει τι απαιτείται από κάθε μέλος της ορχήστρας και πώς αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους για ένα άρτιο αποτέλεσμα». Μάθετε περισσότερα για το 13o People Management Executive Seminar, τη θεματολογία και τον John Boudreau στο
www.peoplemanagement.gr