Ένας διεθνώς αναγνωρισμένος σύμβουλος, ο Jon Ingham, έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει στο ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του 5th People Management Executive Seminar με θέμα "Winning People Strategies - How to drive performance, innovation and satisfaction".

Θα αναλύσει το πλέον επίκαιρο ζήτημα της αύξησης της απόδοσης σε μια ομιλία με τίτλο “7 Strategies for maximizing performance”.

O Jon Ingham έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια για την ευρεία συμβουλευτική του δράση σε μεγάλους οργανισμούς (ανάμεσα στους πρόσφατους πελάτες του συγκαταλέγονται οι: Barclays bank, BT Global Services, AXA ασφαλιστική, Diageo, Coca-Cola HBC, National Bank of Abu Dhabi, Novo Nordisk και Syngenta.

Αυτό που κάνει τον Ingham να ξεχωρίζει είναι η έμφαση του στα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το project “Developing management skills around performance management”, το οποίο υλοποίησε για 2000 managers στην BT Global Services, οδηγώντας σε αύξηση κερδοφορίας (EBIDTA/εργαζόμενο) κατά 45% σε ένα 6μηνο. Ακόμη, χάρη στη φήμη του, εκλήθη από τον ταξιδιωτικό οργανισμό TUI να χειριστεί την εξαγορά και συγχώνευση της βρετανικής Thomson Holidays, δημιουργώντας μια αναδιοργάνωση που εξοικονομεί 15 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ο Jon Ingham εργάζεται κυρίως με οργανισμούς που έχουν ή αποφασίζουν να αναπτύξουν ολοκληρωμένες στρατηγικές people management, βοηθώντας τους να επιτύχουν περαιτέρω βελτιώσεις στους τομείς της αύξησης ατομικών ικανοτήτων, δέσμευσης στελεχών, και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας. Ως ερευνητής, συγγραφέας και trainer, έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια στο human capital management, αλλά και στην εξέλιξη του HR σε HR 2.0.

Είναι συγγραφέας του “Strategic Human Capital Management: creating value through people” (2006), βιβλίου που καταπιάνεται με το στρατηγικό ρόλο της διοίκησης ανθρώπων, προσφέρει ένα scorecard (το οποίο αποκαλεί ‘HCM Value Matrix’) με τους αναγκαίους δείκτες, αλλά και σειρά προτάσεων και διαδικασιών για το μάνατζμεντ του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή του scorecard, ενώ παραθέτει αρκετά case studies (BBC, BT, Royal Bank of Scotland κ.λπ.).

Στο 5th People Management Executive Seminar, την καθιερωμένη συνάντηση των HR και Management leaders , θα παρουσιάσουν οι αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί και συγγραφείς: Hal Gregersen (INSEAD) και Andrew Mayo (Middlesex University Business School και μεταξύ των 10 top HR thinkers για το 2008, σύμφωνα με το Βρετανικό HR magazine).