Ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοκ ομολογεί ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αρχίσει να χτυπά και τη δική του αυτοκρατορία News Corporation (αξίας $89 δισ.), γεγονός που επηρέασε, όπως φαίνεται, την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δεδομένου ότι οι μετοχές News Corp έπεσαν 21.3%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 χρόνων.

O μεγιστάνας τονίζει, εντούτοις, ότι είναι βέβαιος ότι η News θα βρει τρόπο να ξεφύγει από την οικονομική θύελλα, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης και περιορίζοντας τα έξοδα στην Αυστραλία και Βρετανία.

Το τελευταίο σημαίνει κατάργηση ενός αριθμού θέσεων εργασίας, είπε, χωρίς όμως να αποκαλύψει ακριβή στοιχεία, «γιατί δεν επιθυμεί να δημιουργήσει θόρυβο». Επίσης, θα αποφύγει να προβεί σε επεκτατικές κινήσεις, μέχρι να «καθαρίσει ο ορίζοντας της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής».

Ο ίδιος προβλέπει ότι το 2009 θα αποδειχτεί έτος δύσκολο, θα αποτελέσει δε μεγάλη πρόκληση για τα ΜΜΕ. Το βρίσκει εντούτοις φυσικό, μέσα στο γενικό οικονομικό κλίμα που επικρατεί.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος