Ο Όμιλος Adecco, στο πλαίσιο του θεσμού Win4Youth, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια που ξεκίνησε στην αρχή του έτους, διοργανώνοντας ποδηλατικές ενέργειες και συγκεντρώνοντας με αυτό τον τρόπο χρήματα, για την ενίσχυση ιδρυμάτων με έργο την υποστήριξη νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 12 ποδηλατικές διαδρομές και έχουν συγκεντρωθεί 5.500 χλμ.

Η πιο πρόσφατη διοργάνωση με την ονομασία «Global Solidarity Day», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/6. Ο όμιλος Adecco παγκοσμίως όρισε πως όσα χιλιόμετρα πραγματοποιήθηκαν στις ημερομηνίες 17 & 18 Ιουνίου θα διπλασιαστούν και μέρος του συγκεκριμένου ποσού θα διατεθεί για υποστήριξη των πληγέντων εργαζομένων του ομίλου από τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Adecco στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 18/6 στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, και με ενθουσιασμό και διάθεση να συνεισφέρουν τα μέγιστα στο θεσμό αυτό πραγματοποίησαν συνολικά την ημέρα αυτή 600 χλμ., προσφέροντας έτσι στη διοργάνωση ακόμα 1.200χλμ.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν ήδη προγραμματιστεί 2 ακόμα ποδηλατικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν από τους εργαζομένους της Adecco Ελλάδας. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 χλμ. μόνο από την ελληνική προσπάθεια.

Για κάθε 5 χιλιόμετρα που διανύει με το ποδήλατο ο κάθε εργαζόμενος του Ομίλου Adecco, είτε σε αγώνες τους οποίους διοργανώνουν ανεξάρτητοι φορείς είτε σε εταιρικές διοργανώσεις, δίνεται από τον Όμιλο 1$. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις παγκοσμίως έως το τέλος του 2011 θα δοθεί στα εξής 3 ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού» στην Ελλάδα, «Se Essa Rua Fosse Minha» στη Βραζιλία και «Roter Keil» στις Φιλιππίνες.

Παγκοσμίως, αρχικός στόχος του ομίλου ήταν οι 32.000 εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν πάνω από 12 φορές το «γύρο του κόσμου» με ποδήλατα, φτάνοντας τα 500.000 χλμ. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει ήδη διανύσει πάνω από 752.000 χλμ., οπότε και ο στόχος πρόκειται να επανακαθοριστεί, καθώς, όπως δείχνει η διάθεση των εργαζομένων του ομίλου, ο αρχικός στόχος πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί.

Εκτός από τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, ο όμιλος διοργανώνει και μια ακόμα σημαντική ενέργεια παγκοσμίου εμβέλειας: από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, 70 εργαζόμενοι από κάθε επίπεδο ιεραρχίας, κάθε χώρα και περιοχή όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος θα συμμετάσχουν σε ποδηλατικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο θρυλικό από τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (Tour de France) Mont Ventoux. Η διαδρομή αυτή θεωρείται μία από τις δυσκολότερες και γι’ αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους επαγγελματίες ποδηλάτες.