Χρήσιμες και πρακτικές παρουσιάσεις, «ασκήσεις», διάδραση, συμμετοχή, αλληλεπίδραση και ερωτοαπαντήσεις ήταν τα βασικά συστατικά του 16ου κατά σειρά People Management Executive Seminar, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. Αναλυτικότερα, ο Mark Mortensen, Associate Professor of Organizational Behaviour στο INSEAD, σε ένα άκρως διαδραστικό workshop ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες, το πώς μπορούν να «χτιστούν» αποτελεσματικές ομάδες, το πώς θα είναι το υβριδικό εργασιακό μέλλον και τα τρία θέματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία των ηγετών, ήτοι την Εμπιστοσύνη, τη Μοναξιά και τις διαφορετικές ομάδες.

Ο Timm Urschinger, Co-Founder και CEO της LIVEsciences, εξήγησε γιατί ένας agile οργανισμός είναι σημαντικός, παρουσιάζοντας τα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ η Ανδριάνα Θεοδωρακοπούλου, Partner της Stanton Chase Athens και ο Peter Berry, Managing Director της Peter Berry Consultancy αναφέρθηκαν σε μια νέα γενιά ηγετών και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών.

Επίσης, η Παναγιώτα Θεοδώρου, Human Capital Solutions Consulting Leader GR & CY της Aon μίλησε για το μέλλον της εργασίας και τα θέματα που οφείλουμε να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε, με τον Filip Moriau, Founder & CEO της Stragilon, να προτείνει πέντε «συνταγές» επιτυχίας της Ψηφιακής Ηγεσίας και την Aisling Teillard, CEO της Our Tandem να κάνει λόγο για τη διαχείριση της απόδοσης και την αλλαγή της σχετικής κουλτούρας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Aon και η Stanton Chase, χορηγός επικοινωνίας η Real News και χορηγός διερμηνείας η interpretit. Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες στο website του συνεδρίου:
www.peoplemanagement.gr/history/presentations-2020/