Τον επιτυχημένο θεσμό του HR Manager of the Year διοργανώνει και πάλι ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας με την επιστημονική συνεργασία του ALBA Graduate Business School και σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο που συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης των υποψηφίων.

Ο θεσμός διοργανώνεται για τρίτη χρονιά, ανανεωμένος με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού με σημαντική παρουσία στο χώρο και καθοριστική συμβολή στη δυναμική εξέλιξη του κλάδου της στην Ελλάδα.

Το Βραβείο θα απονεμηθεί σε Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, και κατέχει επί τρία τουλάχιστον συνεχή έτη την ίδια θέση εργασίας.

Έμφαση θα δοθεί κυρίως στα κριτήρια της στρατηγικής του συμμετοχής στην εταιρεία του και στον ουσιαστικό ρόλο του για το σχεδιασμό, προσαρμογή και υλοποίηση στρατηγικών βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου ως άμεση απόρροια εταιρικών στρατηγικών, στη συμβολή του στη διαμόρφωση κουλτούρας υψηλής απόδοσης στην εταιρεία του και ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα δέσμευσης και στην αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων περιόδων αλλαγής για την εταιρεία (π.χ. συγχώνευση, οικονομική κρίση κτλ) με διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του ηθικού των εργαζομένων.

Ήδη οι υποψηφιότητες έχουν διαμορφωθεί μέσα από προτάσεις των μελών της ελληνικής κοινότητας στελεχών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και ο διαγωνισμός βρίσκεται κοντά στην τελική του φάση.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο επιτροπές: την οργανωτική και την επιτροπή αξιολόγησης. Η οργανωτική αποτελείται από τις: Ντίνα Θεοδώρου (Υπεύθυνη Οικονομικών ΔΣ ΣΔΑΔΕ και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ), Όλγα Επιτροπάκη (Ακαδημαϊκή Διευθύντρια M.Sc in Strategic HRM, ALBA Graduate Business School), Ευαγγελία Μπαραλού (Επίκουρη Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, ALBA Graduate Business School) και Αλεξάνδρα Λεφοπούλου (Αρχισυντάκτρια του Ηλεκτρονικού Περιοδικού PeopleMatters).

Η επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τους: Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου (Πρόεδρο Δ.Σ. Σ.Δ.Α.Δ.Ε και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Group DDB), Νίκο Αναλυτή (Πρόεδρο Δικτύου Ε.Κ.Ε.), Νίκο Εμπέογλου (Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ALBA Graduate Business School), Νάνσυ Παπαλεξανδρή (Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Δημήτρη Μπουραντά (Καθηγητή του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ρένα Μπαρδάνη (Συντονίστρια Δικτύου Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής ΣΕΒ) και Μιχάλη Παγίδα (Πρόεδρο Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδας).