Κερδίζει επάξια τον τίτλο του… «Detective» καθώς η έρευνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής πορείας του Stephen Bevan.

Η εμπειρία του σε έρευνες που αφορούν τις πρακτικές υψηλής απόδοσης, τις στρατηγικές ανταμοιβής των εργαζομένων, τη δέσμευση και τη διακράτηση του ανθρώπινου δυναμικού και το «Good Work» είναι τεράστια και ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν με τη συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα για φορείς και οργανισμούς όπως: No 10 Policy Unit, HM Treasury, το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει διατελέσει Σύμβουλος πολλών blue-chip εταιρειών σε θέματα στρατηγικής και πρακτικών HR.

Σήμερα, είναι Διευθυντής στο Centre for Workforce Effectiveness του The Work Foundation. Πρόκειται για ένα ερευνητικό κέντρο που ανήκει στο Lancaster University στο οποίο μάλιστα είναι επίτιμος καθηγητής. Με «όπλο» το μοναδικό expertise του και την αποδεδειγμένη αυθεντία του είναι συχνός ομιλητής σε παγκόσμια συνέδρια και αποτελεί έναν από τους συγγραφείς της τελικής έκθεσης του Good Work Commission για το 2011.

Ο Stephen Bevan ανήκει στην ομάδα εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση των αδειών ασθενείας, είναι μέλος της «guru» ομάδας των McLeod Review’s καθώς επίσης και ειδικός σύμβουλος του Hutton Review σχετικά με το Fair Pay στο Δημόσιο Τομέα.Όλα αυτά το έχουν αναδείξει σε μόνιμο «κάτοικο», την τελευταία πενταετία, στη λίστα του HR Magazine με τους Most Influential UK Thinkers.

Evidence Report
Are you ready for Salto Mor(t)al(e)?

Το περίπλοκο θέμα της ηθικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο και τα στελέχη των τμημάτων HR εμπλέκονται, είτε το θέλουν είτε όχι. Είναι όμως δίκαιο να αναμένει κάποιος από το τμήμα HR να αποτελεί την «πυξίδα ηθικής» των επιχειρήσεων; Αποτελεί η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης στην ηθική των επιχειρήσεων ένα πραγματικό τεστ απόδειξης ότι η στρατηγική του HR επηρεάζει την εταιρική στρατηγική και τη συμπεριφορά;

Με την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει γίνει πλέον σαφές ότι τα βασικά μας συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία αλλά και ο σκοπό των επιχειρήσεων έχουν κλονιστεί σοβαρά. Οι αλλαγές στον καπιταλιστικό σύστημα και ο «Καλός» Καπιταλισμός έχουν φέρει στο φως θέματα όπως η επιχειρηματική ηθική, ο εταιρικός στόχος, η ηγεσία, το ήθος, η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη. Πρόκειται για ένα «φρέσκο» και καινοτόμο θέμα το οποίο ο Stephen Bevan θα τεκμηριώσει με αποδείξεις που στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και την πραγματικότητα των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις σχετικές έρευνες.

Πληροφορίες: www.peoplamanagement.gr.