Δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στο δημόσιο, δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Στον τόπο μας υπάρχει παγιοποιημένο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής προστασίας. Εμείς το υπηρετούμε, δεν το αμφισβητούμε» διευκρίνισε. Ανοικτό άφησε το «παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα όταν ερωτώμενος σχετικά, με αφορμή τις προτάσεις για αυξήσεις στο 3% απάντησε: «Δεν νομίζω ότι το 3% είναι ακριβές ή ότι απεικονίζει τις προθέσεις μας», επισημαίνοντας ότι ο κατώτατος μισθός είναι ένα θέμα που ο ΣΕΒ βλέπει με συμπάθεια και καταβάλλει προσπάθεια να τον ενισχύσει.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΕΒ δεν έχει ζητήσει, ούτε ζητά αλλαγή του ορίου των απολύσεων και τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέεται το θέμα αυτό με την ευελιξία στην αγορά εργασίας και τις συμφωνίες, για παράδειγμα, για εκ περιτροπής εργασία, που κατά περίπτωση μπορεί να συμφωνηθεί σε μία επιχείρηση, στο πλαίσιο του υφιστάμενου νόμου.

Στις δηλώσεις του ο Δ. Δασκαλόπουλος, έθεσε και ζήτημα μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται χωρίς μονιμότητα και είναι πιο αποτελεσματικοί. «Ας αναρωτηθούν αν η μονιμότητα είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν το Δημόσιο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε καταστροφικό μέτρο το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και δήλωσε καθησυχαστικά ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να το εντάξει στην πολιτική της. «Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα κατάργησης του 14ου Μισθού-δεν το έθεσαν ούτε οι επιθεωρητές της Ε.Ε. που βρέθηκαν στη χώρα μας αλλά ούτε και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν. Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Πρόκειται για καταστροφικό μέτρο» υπογράμμισε με έμφαση ο υπουργός.

Πηγή: www.imerisia.gr