Μαθήματα Κούνγκ Φου παραδίδει η αεροπορική εταιρεία Hong Kong Airlines στο πλήρωμά της. Οι αεροσυνοδοί οπλίζονται με το πιο ωραίο τους χαμόγελο αλλά και με γνώσεις Γουίν Τσουν, μια τεχνική του Κουνγκ Φου που είναι κατάλληλη για χρήση σε μικρούς χώρους όπως η καμπίνα του αεροπλάνου.

Κάθε εβδομάδα σημειώνονται τουλάχιστον 3 επεισόδια από μεθυσμένους ή ερωτύλους επιβάτες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Για να βοηθήσει τις αεροσυνοδούς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η εταιρεία διοργανώνει σεμινάρια πολεμικών τεχνών για το προσωπικό της. Μιλώντας στην Sunday Morning Post η νεοπροσληφθείσα νεαρή αεροσυνοδός Λούμπι Τανγκ δηλώνει πως ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι το κουνγκ φου θα ήταν μέσα στα καθήκοντά της.

Στην αρχή η πρόθεση της εταιρείας να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους στο Κουνγκ Φου εξέπληξε το προσωπικό αλλά σύντομα αποδείχθηκε η χρησιμότητά του. Πριν από δύο εβδομάδες μια αεροσυνοδός χρησιμοποίησε τις νέες γνώσεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Πεκίνο στο Χονγκ Κόνγκ. Ένας από τους επιβάτες φαινόταν άρρωστος, αλλά μάλλον ήταν μεθυσμένος και σύντομα αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι κινήσεις που η νεαρή γυναίκα έμαθε κατά την εκπαίδευση την βοήθησαν να τον σηκώσει και να τον μετακινήσει όταν αυτός λιποθύμησε.

Πηγή: www.e-go.gr