Παίρνετε αναρρωτική άδεια κάθε φορά που το αμάξι σας χαλάει; Αν ναι, είστε κι εσείς σε αυτό το μικρό μεν αλλά διόλου αμελητέο ποσοστό του 4% όσων «αρρωσταίνουν» για να μην πάνε στη δουλειά με το λεωφορείο.

Το 4% των ερωτηθέντων υπαλλήλων σε μία αμερικανική έρευνα, δηλαδή πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, απάντησαν ότι παίρνουν αναρρωτική άδεια για να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η έρευνα της εταιρείας Harris Interactive διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Workforce.

Όπως αποδείχτηκε, το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο τρόπος μετάβασης στη δουλειά τους επηρεάζει κατά πολύ την αίσθηση ικανοποίησης που αντλούν από αυτήν ενώ το 32% λαμβάνει υπόψη του τον τρόπο μετάβασης στη δουλειά όταν την επιλέγει. Το 15% απάντησε ότι θα άλλαζε δουλειά για μία πιο σύντομη διαδρομή, ενώ το 11% ότι ο χρόνος που δαπανά για τη μετάβαση στη δουλειά έχει αρνητική επίδραση στη ζωή του. Αν οι ερωτηθέντες χρειάζονταν λιγότερη ώρα για τις μετακινήσεις τους, το 50% απάντησε ότι θα επωφελούνταν για να κοιμηθεί παραπάνω, το 42% ότι θα ξεκουραζόταν, το 33% θα περνούσε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και το 28% θα γυμναζόταν.

Πηγή: www.e-go.gr