Ακριβά θα πληρώσει ιδιοκτήτρια καπνοβιομηχανίας στην Ελλάδα, τη φραστική επίθεση εναντίον υπαλλήλου της επειδή κατά τη γνώμη της έκανε κάτι λάθος!

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος που είχε προσληφθεί ως οδηγός-υπάλληλος γενικών καθηκόντων ήταν αρχικά προσωπικός οδηγός του βασικού μετόχου της καπνοβιομηχανίας, αλλά μετά το θάνατό του έγινε προσωπικός οδηγός της συζύγου του εκλιπόντος, η οποία επίσης είχε μετοχές. Κάποια στιγμή, η νέα του εργοδότρια έστειλε τον οδηγό στην τράπεζα για να παραλάβει ένα φάκελο ενώ του είπε ότι ένας δεύτερος θα σταλεί υπηρεσιακά.

Λίγο αργότερα, τον πήρε τηλέφωνο και όχι μόνο τον αποκάλεσε «ηλίθιο και βλάκα» επειδή δεν παρέλαβε και τους δύο φακέλους αλλά τον ενημέρωσε ότι πλέον δεν εργάζεται για την εταιρεία. Ο εργαζόμενος κινήθηκε νομικά εναντίον της και η απόλυση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, καθώς προέκυψε από «αδικαιολόγητη ιδιοτροπία» της ιδιοκτήτριας. Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας συν τους νόμιμους τόκους, όπως και το ποσό των 1.300 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση, υπό τις συνθήκες που έγινε, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας του εργαζομένου, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα επαναπρόσληψής του, στην ίδια θέση.