Οι περισσότερες πρακτικές που κάνουν οι φοιτητές είναι έως και ανιαρές αφού συχνά περιλαμβάνουν βαρετές δουλειές όπως η εισαγωγή δεδομένων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για όσους θα έχουν την τύχη να κάνουν την πρακτική τους σε μία από τις εταιρείες που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα
«Top 10 Most Unusual Interships», του διαδικτυακού τόπου Vault. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι παρακάτω εταιρείες:
Bermuda Institute of Ocean Sciences: το όνομα και μόνο προδιαθέτει για τις εξωπραγματικές εμπειρίες.

Έτσι οι εκπαιδευόμενοι θα:
• Συμμετέχουν σε μια ερευνητική κρουαζιέρα στην Ανταρκτική
• Κάνουν καταδύσεις γύρω από τα πλέον εξωτικά νησιά.

Franconia Sculpture Park: οι εκπαιδευόμενοι στο συγκεκριμένο πάρκο τέχνης θα βοηθάνε στις εγκαταστάσεις, τη διαμόρφωση του τοπίου και στη συντήρηση του χώρο. Όμως μόνο για τη μισή εργάσιμη ημέρα. Διότι την υπόλοιπη μισή θα ετοιμάζουν τα δικά τους γλυπτά τα οποία τελικά θα συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα εκθέματα του πάρκου.

NASA: όσοι έχουν την τύχη να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση στη NASA θα συνεργάζονται στενά με τους κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς που διαθέτει για διάφορα ερευνητικά projects. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στο σχεδιασμό λογισμικού πτήσεων αλλά και να υποστηρίξουν σε πραγματικό χρόνο δραστηριότητες διαστημικών αποστολών.