Το ForbesWoman και το YourTango διεξήγαγαν πρόσφατα μία έρευνα σχετικά με το πώς η εργασιακή κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις.

Και τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ευχάριστα για τους άνεργους άντρες. 75% των γυναικών που συμμετείχαν υποστήριξαν ότι δεν θα παντρεύονταν κάποιον άνεργο.

Ωστόσο, ο παράγοντας ανεργία φαίνεται να επηρεάζει εξίσου και τις δύο πλευρές, καθώς το 65% περίπου των γυναικών δήλωσε ότι δεν θα αισθανόταν καλά να παντρευτεί αν και οι ίδιες ήταν χωρίς δουλειά. Οι ρομαντικοί, πάντως, δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς πάνω από το 90% των ανύπαντρων γυναικών υποστήριξε ότι θα προχωρούσε σε ένα γάμο που βασίζεται περισσότερο στην αγάπη παρά στα χρήματα.

«Ακούγεται ειρωνικό να δηλώνουν οι γυναίκες ότι δίνουν περισσότερο βάρος στην αγάπη παρά στα χρήματα, την ώρα που όπως υποστηρίζουν, δεν θα παντρευόντουσαν αν οι ίδιες ή ο σύντροφός τους βρίσκονταν σε κατάσταση ανεργίας» υποστηρίζει η Meghan Casserly, δημοσιογράφος της ForbesWoman. «Η εργασία μπορεί να συμβάλλει θετικά ή αρνητικά στη μακροβιότητα μιας σχέσης και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει η καριέρα στο ρομαντισμό».

Από την έρευνα ακόμα προέκυψαν κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ των ανύπανδρων και των παντρεμένων γυναικών:

 Θα άφηναν την καριέρα τους για…  Ανύπαντρες  Παντρεμένες
 Να ασχοληθούν με το νοικοκυριό  19  59
 Να υποστηρίξουν την καριέρα του συντρόφου τους  59  69
 Να φροντίσουν τα παιδιά  53  58