Ποιοι εργαζόμενοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, ρισκάρουν την υγεία τους επειδή αισθάνονται υποχρεωμένοι να «λιώσουν» στη δουλειά και πολύ σπάνια παίρνουν άδεια; Και ποιοι είναι αυτοί που εξαντλούν όλα τα περιθώρια για ανάπαυλα;

Σε πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12.500 άνθρωποι από 24 χώρες και την οποία πραγματοποίησε  το Reuters με την συμβουλευτική εταιρεία Ipsos, αποκαλύφθηκε ότι οι Γάλλοι εργαζόμενοι εξαντλούν όλες τις ημέρες της άδειάς τους. Αντίθετα, οι Ιάπωνες εργάζονται σκληρά και συνήθως αφήνουν αρκετές ημέρες άδειας αναξιοποίητες. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι σύμφωνα με την έρευνα, οι Αμερικανοί και οι Καναδοί παίρνουν λιγότερες μέρες άδεια από ότι οι Κινέζοι.

Η λίστα διαμορφώνεται ως εξής:

 Χώρα  %  Χώρα  %
 Γαλλία  89%  Ιταλία  66%
 Αργεντινή  80%  Πολωνία  65%
 Ουγγαρία  78%  Κίνα  65%
 Αγγλία  77%  Σουηδία  63%
 Ισπανία  77%  Βραζιλία  59%
 Σαουδική Αραβία  76%  Ινδία  59%
 Γερμανία  75%  Καναδάς  58%
 Βέλγιο  74%  ΗΠΑ  57%
 Τουρκία  74%  Βόρεια Κορέα  53%
 Ινδονησία  70 %  Αυστραλία  47%
 Μεξικό  67%  Νότια Αφρική  46%
 Ρωσία  67%  Ιαπωνία  33%

Ο John Wright, αντιπρόεδρος της εταιρείας Ipsos, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας δήλωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο τα δύο τρίτα των εργαζομένων χρησιμοποιούν ολόκληρη την άδειά τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μισθολογικό επίπεδο δεν σχετίζεται με τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η ηλικία παίζει κάποιο ρόλο καθώς οι νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι αξιοποιούν όλες τις ημέρες άδειας σε σύγκριση με τους εργαζόμενους που είναι πάνω από 50 ετών.