Εκτός από τις μειωμένες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενδέχεται στο μέλλον να υπάρχουν ακόμα λιγότερες θέσεις από την εισαγωγή και ενός νέου «είδους» εργαζομένων, τα λεγόμενα ολογράμματα!

Αν και η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη για ευρεία διάδοση, δύο αεροδρόμια στην Αγγλία έχουν ήδη εντάξει στο εργατικό δυναμικό τους ολογράμματα για την εξυπηρέτηση των πελατών. Σε ένα αεροδρόμιο στο Μάντσεστερ, δύο ολογράμματα εξηγούν τις διαδικασίες στους πελάτες που περιμένουν να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας.

Ο John και η Julie είναι φωτογραφίες πραγματικών εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου, ολογράμματα που ονομάζονται Graham και Holly έχουν ανάλογα καθήκοντα. Σύμφωνα με το BBC, η χρήση ολογραμμάτων στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας ασφαλείας στα αεροδρόμιο και παρέχει συνέπεια.

«Θέλαμε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να είναι δύο πράγματα: ακριβής και συνεπής» εξηγεί ο Glyn Jones, Managing Director του Luton και συνεχίζει: «Η Holly και ο Graham δεν πρόκειται ποτέ να υποφέρουν από hangover και ούτε να έχουν τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ με το σύντροφό τους. Θα λένε κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο, γεγονός που θεωρούμε σημαντικό». Στο μέλλον τα ολογράμματα αναμένεται να καλύψουν και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

Τα ολογράμματα μπορούν να αναδειχθούν σε σημαντικά εργαλεία πωλήσεων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επιδεικνύουν μεγάλα προϊόντα στους πελάτες ή να τα παρουσιάζουν σε εκθέσεις.