Μια πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη από μια βρετανική εταιρεία ερευνών, αποδεικνύει ότι η πιο παραγωγική μέρα και ώρα της εβδομάδας είναι η Τρίτη στις 11:33 ακριβώς!

Και μάλλον είναι λογικό: τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι συνέρχονται από το Σαββατοκύριακο, ενημερώνονται για τις εκκρεμότητες και οργανώνονται για την εβδομάδα που μόλις ξεκινά. Μέχρι την Τρίτη είναι έτοιμη να «ριχτούν» στον εργασιακό στίβο, πριν αρχίσουν να χάνουν την ενέργειά τους, μιας και η έρευνα δείχνει ότι μέχρι την Πέμπτη η ενέργεια και ο ενθουσιασμός τους μειώνονται σημαντικά.

Οι συμμετέχοντες (περίπου 3.000 εργαζόμενοι), αποκάλυψαν, σε ποσοστό 93%, ότι την Τρίτη βρίσκονται στην κορυφή της απόδοσής τους. Οι ικανότητες και οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες είναι οξυμένες ενώ οι ίδιοι νιώθουν δυνατοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Είναι η καλύτερη μέρα για αξιολόγηση παραγωγικότητας αλλά και σημαντικών συναντήσεων με πελάτες, καθώς οι τελευταίοι είναι πιο δεκτικοί σε προτάσεις. Επίσης, η Τρίτη αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή για ενδοεταιρικές συναντήσεις καθώς τότε ακούγονται οι πιο καινοτόμες ιδέες. Τέσσερις στους δέκα επισήμαναν ότι προγραμματίζουν τις συναντήσεις με βάση αυτά τα ευρήματα.

Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι από την Τετάρτη πέφτει η απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού. Τη Δευτέρα και την Τρίτη κάνουν μικρότερα διαλείμματα ενώ από την Τετάρτη, όπως παραδέχτηκε το 24% αυτών, αρχίζουν να αδημονούν και κάνουν σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

Η πλειοψηφία αναφέρει ότι προγραμματίζει λιγότερες εργασίες για την Παρασκευή καθώς οι ίδιοι εμφανίζουν έλλειψη συγκέντρωσης.