Αναρωτιέστε πώς θα μπορέσετε να «βγάλετε» τη χρονιά χωρίς τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές; Μην ανησυχείτε!

Το CareerCast.com μας προσφέρει τη λύση. Ο Tony Lee, εκδότης του site υποστηρίζει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν όλες τις ημέρες άδειας που δικαιούνται είτε από φόβο για τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό από την πλευρά της εργοδοσίας είτε γιατί προτιμούν να πληρωθούν αυτές τις μέρες από το να κάνουν διακοπές».

Ο T. Lee προτείνει κάποια tips για αυτούς που στο γραφείο σκέφτονται εξωτικές παραλίες.
– Ορίστε χρόνους: ορίστε μέσα στη μέρα συγκεκριμένο χρόνο για να ελέγξετε και να απαντήσετε στα e-mails σας ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτή την εργασία χωρίς διακοπές.
– Μείνετε συντονισμένοι. Ακούστε τη μουσική που σας θυμίζει το αγαπημένο σας μέρος διακοπών ή έχετε αναμνήσεις.
Οι περισσότεροι ιντερνετικοί σταθμοί έχουν διάφορα είδη μουσικής όλη μέρα.
– Σηκωθείτε από το γραφείο: τεντώστε τα πόδια σας και πηγαίνετε να πάρετε λίγο αέρα. Περπατήστε με έναν συνάδελφο και συζητήστε για τη δουλειά (ή για κάτι άλλο…).
– Πείτε αντίο στην ακαταστασία: «Clean Space, Clean Mind». Διατηρώντας το χώρο εργασίας σας καθαρό, θα αισθάνεστε πιο οργανωμένος και η εργασία θα σας φαίνεται «λιγότερο βουνό».
– Χαλαρώστε. Αφιερώστε δέκα λεπτά για να συγκεντρωθείτε σε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από το γραφείο σας.
– «Βγείτε από την πρίζα». Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, αφήστε το κομπιούτερ, το BlackΒerry, το iPad κτλ. Κρατήστε μία απόσταση από την τεχνολογία που σας συνδέει με τις υποχρεώσεις της εργασίας συνεχώς.
– Κάντε networking ασύστολα!  Κρατάτε επαφή με φίλους και συναδέλφους.
– Βγείτε έξω. Βγείτε στον ήλιο και «ρουφήξτε» βιταμίνη D.
– Μην υποτιμάτε τη σημασία του γεύματος: Το καλό φαγητό συνοδεύεται και από καλή κουβέντα. Κατά τη διάρκεια μίας σκληρής ημέρας, αξιοποιείστε την ώρα του φαγητού για να ανταλλάξετε ιστορίες και να μοιραστείτε αστεία με τους συναδέλφους. Βοηθά στο να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εργασία, η υγεία και η καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου είναι σημαντικοί παράγοντες για την παραγωγικότητα και τη δέσμευσή του. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να φρεσκάρεται όταν η ατμόσφαιρα στο γραφείο αρχίζει να γίνεται κουραστική. Αν διαπιστώσετε ότι αυτά τα tips έχουν αποτέλεσμα, να είστε σίγουροι ότι τόσο οι συνάδελφοι όσο και ο προϊστάμενός σας, θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.