Ακολουθώντας αντίστοιχα παράδειγμα σε Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, μία εταιρεία στην Αργεντινή εγκαινίασε το πρώτο «siestario»στη Λατινική Αμερική.

Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου οι αγχωμένοι και πιεσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν το στρες, απολαμβάνοντας το μεσημεριανό τους ύπνο, δηλαδή μία «siesta». Αυτός ο μικρός παράδεισος ηρεμίας βρίσκεται στο θορυβώδες κέντρο του Μπουένος Άιρες και προσφέρει διάφορους τύπους σύντομης siesta, σε έναν χώρο με φωτισμούς και αιθέρια έλαια, ανάλογα με τα γούστα των πελατών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι στελέχη επιχειρήσεων.

«Θέλαμε να προσφέρουμε ένα χώρο αρμονίας όπου μπορεί κανείς να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του για το υπόλοιπο της μέρας» εξηγεί η ψυχολόγος Viviana Vega. Η V. Vega και ο συνεργάτης της Daniel Leynaud μελετούσαν επί μήνες τα οφέλη της siesta προκειμένου να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό σενάριο και τρόπο για να ξεκουραστεί κάποιος και να ανακτήσει γρήγορα τη συγκέντρωση που χρειάζεται για να ξαναγυρίσει στην εργασία του. Οι καμπίνες διαθέτουν 16 είδη φωτισμού που ενισχύουν τα οφέλη του ύπνου, όπως για παράδειγμα το γαλάζιο ή το πράσινο.

Μέσα από ερωτήσεις για το χαρακτήρα ή τις συνήθειες του πελάτη, ο ειδικός επιλέγει τον κατάλληλο τύπο του φωτισμού και το άρωμα στην καμπίνα ακολουθώντας βασικές αρχές του Feng Shui. Η επιλογή του σωστού χρώματος είναι κρίσιμη καθώς, όπως εξηγεί η Vega το πράσινο χαλαρώνει αλλά μπορεί να είναι ακατάλληλο για κάποιον που έχει πρόβλημα με το συκώτι του. Κατά τη διάρκεια της siesta ο πελάτης είναι συνεχώς τυλιγμένος με μία ζεστή κουβέρτα, με τα μάτια του καλυμμένα με μία μάσκα και, υπό τους ήχους κατάλληλης μουσικής, χαλαρώνει.

Μετά τη siesta το άτομο απολαμβάνει τσάι και μπισκότα φτιαγμένα ειδικά για να βοηθήσουν στην ανάκτηση της ενέργειας και την αντιμετώπιση του στρες. Όλη η συνεδρία διαρκεί περίπου 75 λεπτά και στοιχίζει συνολικά 100 pesos (περίπου 25 δολάρια) ενώ αν συμπεριλαμβάνεται και μασάζ, το κόστος μπορεί να ανέβει λίγο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 λεπτά.