Προφανώς όταν κάποιος ζητάει αξιόπιστους εργαζόμενους, θεωρείται, στη σημερινή υπερευαίσθητη κοινωνία, ρατσιστής.

Τουλάχιστον αυτή την κατηγορία δέχτηκε μία γυναίκα από τη Βρετανία. Ένα κυβερνητικό γραφείο εξεύρεσης προσωπικού αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αγγελία της για οικιακή βοηθό καθώς στα απαραίτητα προσόντα αναφερόταν και η αξιοπιστία. Η 48χρονη Nicole Mamo επισήμανε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph, ότι εδώ και χρόνια οι εταιρείες βάζουν αγγελίες για εξεύρεση προσωπικού για αξιόπιστους και σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους χωρίς να έχουν κατηγορηθεί ποτέ για κοινωνικό ρατσισμό.

Όταν η ίδια κάλεσε στο κυβερνητικό γραφείο εξεύρεσης προσωπικού να ρωτήσει γιατί δεν δημοσιεύτηκε η αγγελία της, ένας υπάλληλος την ενημέρωσε ότι θα μπορούσαν να δεχτούν μήνυση για κοινωνικές διακρίσεις εναντίον των υποψήφιων εργαζομένων που δεν είναι αξιόπιστοι. Αν και η όλη διαδικασία φαντάζει ανόητη, μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως έξτρα προσοχή από την πλευρά του κυβερνητικού γραφείου ή απλά για έλλειψη κοινής λογικής.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και δεν αιτιολόγησε επαρκώς γιατί απορρίφθηκε η συγκεκριμένη αγγελία, παραδέχτηκε ότι η αξιοπιστία είναι σημαντικό προσόν για έναν εργαζόμενο.