Οι εργαζόμενοι της Bob’s Red Mill Natural Foods είχαν προγραμματίσει ένα πάρτι έκπληξη για τον εργοδότη τους, ο οποίος θα γιόρταζε αισίως τα 81α γενέθλιά του.

Ωστόσο, η έκπληξη ήταν για τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι έγιναν ξαφνικά ιδιοκτήτες της εταιρείας στην οποία εργάζονταν!

Ο Bob Moore, αποφάσισε να μεταβιβάσει στους 209 εργαζόμενους την εταιρεία του. Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, John Wagner, οι πληρωμές του ανθρώπινου δυναμικού, που θα είναι πλέον μέτοχος, θα είναι χωρίς αμφιβολία πιο ικανοποιητικές! Και επειδή οι δύσπιστοι θα βιαστούν να κατηγορήσουν τον ιδιοκτήτη ότι απλώς θέλει να ξεφορτωθεί μια ζημιογόνα εταιρεία, τα οικονομικά στοιχεία έρχονται να τους διαψεύσουν. Η εταιρεία από το 2004 και μετά έχει σταθερή αύξηση των κερδών της μεταξύ 20% και 30%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα ετήσια κέρδη της ανέρχονται στα 24 εκατομμύρια δολάρια.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bob’s Red Mill Natural Foods, Nancy Garner, αποκάλυψε ότι δέχονταν προτάσεις για εξαγορά σχεδόν κάθε μέρα. Ο B. Moore απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι «οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και δεν άντεχε η συνείδησή μου να τους “πουλήσω”».