Πάνω από τις μισές γυναίκες (53%) που συμμετείχαν σε διαδικτυακή έρευνα, απάντησαν ότι έχουν καλύτερη απόδοση όταν είναι ντυμένες «sexy», ενώ 69% των συμμετεχόντων παραδέχονται ότι ο καιρός επηρεάζει τη στάση και την αποδοτικότητά τους στο εργασιακό περιβάλλον.

Μία βρετανική διαδικτυακή σελίδα εξεύρεσης εργασίας, το HireScores.com, διεξήγαγε εθνική έρευνα για να ανακαλύψει τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των εργαζομένων. Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την επάρκειά τους αναγνωρίζοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στο γραφείο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.276 Βρετανοί που ασκούσαν διάφορα επαγγέλματα. Το 78% υποστήριξε ότι το ντύσιμό του μπορεί να επηρεάσει και να απογειώσει την επαγγελματική του απόδοση. Όταν ρωτήθηκαν «ποιο στυλ ντυσίματος σε κάνει πιο παραγωγικό;», το 59% απάντησε ότι εργάζεται καλύτερα όταν είναι ντυμένο με «έξυπνο» τρόπο. Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα το 53% δήλωσε ότι αποδίδει καλύτερα όταν φοράει προκλητικά ρούχα ενώ το 54% ότι του αρέσει να έχει «έξυπνη εμφάνιση».

Το 63% των ανδρών, που παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι ντυμένο έχει αντίκτυπο στην απόδοσή του, εντόπισε στο «έξυπνο» ντύσιμο την αύξηση της απόδοσής του ενώ το ένα τρίτο του ανδρικού πληθυσμού προτιμά το casual ντύσιμο στο γραφείο. Το 69% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο καιρός επηρεάζει τον τρόπο που εργάζονται με την καλοκαιρία να έχει ευεργετική δράση στην απόδοση.

Συνοπτικά, οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στο γραφείο είναι οι εξής:
1. Τι φοράω 78%
2. Ο καιρός 69%
3. Οι συνάδελφοι 65%
4. Τα διαλείμματα 59%
5. Ο φόρτος εργασίας 57%
6. Η υποστήριξη 53%
7. Οι ευκολίες 41%
8. Η διακόσμηση 37%
9. Ο εξοπλισμός 27%
10. Η μουσική 23%.