Μία εργαζόμενη με επαγγελματικό τίτλο «social media specialist» έχασε τη δουλειά της επειδή αποκάλυψε πολλές πληροφορίες σε ένα post στο Twitter. Ίσως βέβαια απλά να μην είχε αρκετούς χαρακτήρες για να εξηγήσει επαρκώς την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Πενσυλβάνια, η ειδικός των social media «τιτίβισε» στον εταιρικό λογαριασμό Twitter της Lehigh Valley Economic Development Corporation ότι «Ξεκινάμε το καλοκαιρινό ωράριο σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σχολάνε νωρίς το μεσημέρι, με αρκετούς από αυτούς να πηγαίνουν κατευθείαν για γκολφ».

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός λαμβάνει χρήματα των φορολογουμένων από κοινότητες του Lehigh Valley προκειμένου να φέρει νέες επιχειρήσεις στην περιοχή αλλά και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επεκταθούν, στην δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν είχε θετική απήχηση το γεγονός ότι στο Twitter υπαινίχθηκε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποχωρεί για να παίξει γκολφ. Μάλιστα κάποιος πελάτης «πόσταρε» ότι «Η Lehigh Valley θα ήταν πιο ανταγωνιστική αν οι εργαζόμενοί της έμειναν στο γραφείο μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Ακολούθησαν και αρκετά επικριτικά posts με αποτέλεσμα η social media specialist να απολυθεί. Ο CEO του οργανισμού έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποχωρήσουν νωρίς μόνο την Παρασκευή και με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει στη διάρκεια της εβδομάδας 40 ώρες εργασίας και δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο φλύαροι επιτρέπεται να είμαστε ή πόσες πληροφορίες μπορούμε να αποκαλύψουμε».