Οι περισσότεροι executives αντιμετωπίζουν με αρνητισμό τις αγκαλιές στο γραφείο, θεωρώντας την κίνηση αυτή ανάρμοστη, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της εταιρείας The Creative Group.

Οι αρνητικές αντιδράσεις επεκτείνονται και στις αγκαλιές μεταξύ συναδέλφων και πελατών.

Ενώ 3 στα10 στελέχη διαφήμισης και μάρκετινγκ που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι οι αγκαλιές μεταξύ συναδέλφων είναι κοινή πρακτική στις ΗΠΑ και 24% υποστήριξαν ότι δεν είναι ασυνήθιστο να χαιρετούν τους πελάτες με αυτό τον τρόπο, οι 7 στους 10 executives το θεωρούν ανάρμοστο και υποστηρίζουν ότι σπάνια (αν όχι ποτέ) επιτρέπονται οι αγκαλιές μεταξύ συνεργατών.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι αγκαλιές μεταξύ των συναδέλφων είναι περισσότερο διαδεδομένη πρακτική στις διαφημιστικές εταιρείες.

Η The Creative Group δίνει τέσσερα «tips» για επιτυχημένες επιχειρηματικές επαφές:
1. Κάντε την πρώτη κίνηση. Για να αποφύγετε να φανείτε αδέξιος, δώστε πρώτα εσείς το χέρι έτσι ώστε να γίνει σαφές ποιος τύπος χαιρετισμού είναι ο πιο κατάλληλος.
2. Προσαρμοστείτε στις συνήθειες των πελατών. Αν συνεργάζεστε με άτομα από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες, εξοικειωθείτε με τους παραδοσιακούς χαιρετισμούς τους, είτε πρόκειται για υπόκλιση, είτε για φιλί στο μάγουλο ή χειραψία.
3. Ξεκινήστε με τα λιγότερο γνωστά σας άτομα. Σε μία συνάντηση με μία ομάδα ανθρώπων, συστηθείτε στις νέες επαφές με μία χειραψία προτού χαιρετήσετε γνωστούς σας συνεργάτες που θέλετε να αγκαλιάσετε.
4. Όταν δεν αισθάνεστε σίγουρος, «παίξτε» με ασφάλεια. Μία χειραψία που διαρκεί τρία δευτερόλεπτα και συνοδεύεται από ένα ζεστό χαμόγελο και καλή οπτική επαφή, δημιουργεί εμπιστοσύνη και αισθήματα φιλικότητας στις περισσότερες περιπτώσεις.