Τα στελέχη του HR βρίσκονται ανάμεσα στους εργαζόμενους με τις περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ένα ειδύλλιο στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Το ανθρώπινο δυναμικό των τηλεφωνικών κέντρων κατέλαβε την πρώτη θέση, με ποσοστό 29%, όταν παραδέχτηκε τη συναισθηματική εμπλοκή του με συναδέλφους.

Οι εργαζόμενοι στον οικονομικό κλάδο κατατάχθηκαν δεύτεροι με ποσοστό 28% ενώ οι επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού βρέθηκαν στην τρίτη θέση όταν εξομολογήθηκαν, σε ποσοστό 26,5%, ότι έχουν συνάψει ερωτικό δεσμό στο πλαίσιο της εργασίας τους. Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.000 στελέχη έδειξε ότι οι επαγγελματίες των κλάδων υγείας και εκπαίδευσης έχουν τη μικρότερη ερωτική διάθεση ανάμεσα στους 14 επαγγελματικούς κλάδους που εξετάστηκαν.

Η έρευνα διεξήχθη από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Lloydspharmacy προκειμένου να συμπίπτει με το λανσάρισμα του on line εργαλείου της, The Chances Are, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταγράψει στοιχεία που αφορούν την κατάσταση υγείας των εργαζομένων αλλά και τον τρόπο ζωής τους. Με την εισαγωγή στοιχείων όπως η ηλικία και το φύλο εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τον εργασιακό πληθυσμό σχετικά με ασθένειες όπως διαβήτης, κατάθλιψη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και αλκοολισμός.

Πηγή: People Μanagement