Όλοι έχουμε ακούσει για τους τυχερούς εργαζομένους της Google. Ωστόσο, ο «γίγαντας» της διαδικτυακής αναζήτησης δεν είναι ο μοναδικός εργοδότης που προσφέρει «τυχερά» στους εργαζόμενούς του, προκειμένου να αυξήσει τη δέσμευση και την ικανοποίησή τους.

Ακολουθούν ορισμένα λαμπρά παραδείγματα:
• Botox στο γραφείο. Η Chesapeake Energy προσφέρει ποικιλία δερματολογικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων και ενέσεων botox. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τεχνητού μαυρίσματος. Ωστόσο οι παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους δεν περιορίζονται σε καλλυντικές θεραπείες, αφού διαθέτει 72.000 τετραγωνικά μέτρα αθλητικό κέντρο, το οποία μεταξύ άλλων περιέχει ένα γήπεδο του βόλεϊ με άμμο και μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.
• Η ώρα του κινητήρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχετε σε συνεργία αυτοκινήτων αν εργάζεστε στη Cisco. Οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στους μηχανικούς που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων.
• Μικρό εμπορικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις της Microsoft στο Redmond διαθέτουν περισσότερα από 20 καταστήματα και εστιατόρια μεταξύ των οποίων ένα υπερσύγχρονο σπα και μία παμπ. Όμως τα ψώνια, το φαγητό και η ξεκούραση δεν είναι τα μοναδικά προνόμια που οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαύσουν. Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις τους δείχνουν να παίζουν frisbee ή ποδόσφαιρο.
• Καλλωπισμός ζώων αναψυχής. Τα ξενοδοχεία και εστιατόρια με την ονομασία Kimpton δίνουν ένα νέο νόημα στο pet-friendly. Οι εργαζόμενοί τους μπορούν να αφήσουν το «καλό» τους κατοικίδιο στις εσωτερικές εγκαταστάσεις καλλωπισμού ζώων αναψυχής. Επίσης, προσφέρουν κτηνιατρική ασφάλιση στα κατοικίδια.
• Κόκκινο ή λευκό; Οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική DPR μπορούν να γιορτάζουν τα σημαντικά γεγονότα στο wine bar που βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας.
• TGIF. Οι εργαζόμενοι στη Mattel και τη Hasbro σχολάνε νωρίς το μεσημέρι κάθε Παρασκευή.