Το HR Professional παρουσιάζει τις 30 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για γυναίκες για το 2024, όπως αναδείχτηκαν από το Great Place to Work®.

Για 2η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work® ανακοίνωσε τις 30 επιχειρήσεις στην Ελλάδα που αναδείχτηκαν στη λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas. Η εν λόγω αναγνώριση αποτελεί κορυφαία διάκριση για μία εταιρεία, αναφορικά με το εργασιακό της περιβάλλον για γυναίκες. Η διάκριση στηρίζεται αποκλειστικά στις αξιολογήσεις των γυναικών εργαζομένων και επιτρέπει στην εταιρεία, δικαιωματικά, να διεκδικήσει τον ρόλο του εργοδότη αναφοράς, καθώς επίσης και να ενδυναμώσει το employer branding της στην αγορά.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Η λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν συμμετάσχει στην έρευνα του Great Place to Work® και έχουν πιστοποιηθεί για το καλό εργασιακό τους περιβάλλον από τον οργανισμό μέσα στο 2023.

Κάθε εταιρεία που έχει λάβει την Πιστοποίηση μέσα στο έτος είναι υποψήφια για ένταξη στη λίστα εφόσον:

 • Απασχολεί από 20 εργαζόμενους και πάνω
 • Μεγαλύτερο από το 33% του πληθυσμού της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες
 • Τουλάχιστον το 33% των εργαζόμενων με θέση ευθύνης (προϊστάμενοι, managers) είναι γυναίκες.

Οι εταιρείες οι οποίες διακρίθηκαν χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους και πιο συγκεκριμένα:

 • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους
 • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους
 • 10 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να συντάξει τη λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas, το Great Place To Work® αναλύει τις απαντήσεις στην έρευνα εργασιακού κλίματος Trust Index© χιλιάδων εργαζομένων από τις εταιρείες που είναι τη δεδομένη περίοδο Great Place To Work-Certified™.

Φέτος, αξιολογήθηκαν συνολικά 176 εταιρείες που έχουν λάβει πιστοποίηση από το Great Place to Work®, ενώ οι 81 από αυτές πληρούσαν τα κριτήρια για να είναι υποψήφιες για τη λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas. Από αυτές, επελέγησαν οι 30 εταιρείες στις οποίες οι γυναίκες εργαζόμενοι αξιολόγησαν θετικά την εργασιακή εμπειρία τους, τόσο συνολικά, όσο και στους παρακάτω τομείς:

 • την αντιμετώπιση των φύλων στην εταιρεία
 • τις ίσες αμοιβές
 • την δυνατότητα εξέλιξης και προαγωγών
 • την δυνατότητα λήψης άδειας όταν χρειάζεται
 • την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Οι περιοχές αυτές επελέγησαν όχι μόνο γιατί είναι κρίσιμες για κάθε εργαζόμενο, αλλά και γιατί είναι περισσότερο σημαντικές για τις γυναίκες, οι οποίες συχνά καλούνται να ανταγωνισθούν κατεστημένα χρόνων και επιτελούν περισσότερους από έναν ρόλο, είτε ως σύζυγοι, είτε ως μητέρες, είτε ως φροντιστές άλλων.

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
Οι εταιρείες -για άλλη μία χρονιά- επικεντρώθηκαν στους τομείς της ισότητας και της δικαιοσύνης, της ίσης εκπροσώπησης των φύλων, καθώς επίσης και στην επιπλέον υποστήριξη του wellbeing των γυναικών. Μάλιστα, φέτος καταγράφηκαν ιδιαίτερα πρωτότυπες και καινοτόμες πρακτικές σε αυτά τα πεδία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με το Great Place To Work®, είναι η εταιρική δράση Parents Academy της Allianz Trade, η οποία διοργανώνει δίμηνα workshops με εξειδικευμένους ομιλητές, που παρέχουν επιστημονική γνώση και πρακτικές συμβουλές με στόχο την υποστήριξη των εργαζομένων στον απαιτητικό γονεϊκό τους ρόλο. Εξίσου χαρακτηριστικές πρωτοβουλίες είναι -ανάμεσα σε άλλες- η δημιουργία της κοινότητας EY Female Leadership Champions, με δράσεις για την ανάπτυξη των γυναικών, τη διαχείριση εμποδίων στην καριέρα, τη θέσπιση ορίων και την εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των γυναικών στην ΕΥ, αλλά και η δράση «Mentoring for her Growth» της Chiesi Hellas, με την οποία υποστηρίζει αποτελεσματικά τις γυναίκες στο να ενδυναμωθούν και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυθεντικότητά τους.

Παράλληλα, φέτος παρατηρήθηκε ευρεία συμμετοχή εταιρειών σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης αφιερωμένες σε σημαντικά θέματα, όπως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο αγώνας κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ισότητας και της ένταξης γυναικών.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Σύμφωνα με το Great Place To Work®, οι εταιρείες οι οποίες διακρίνονται στη λίστα Best Workplaces™:

 • Λαμβάνουν 44% περισσότερες αιτήσεις για εργασία από τις άλλες εταιρείες του κλάδου τους και με καλύτερα βιογραφικά.
 • Παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερο turnover.
 • Έχουν λιγότερες απουσίες (Absenteeism) εργαζομένων για θέματα υγείας (μειωμένο stress).
 • Αναπτύσσουν μεγαλύτερη καινοτομία και δημιουργικότητα
 • Οι εργαζόμενοι τους παίρνουν περισσότερα ρίσκα.
 • Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας για αλλαγές και αναδιαρθρώσεις.
 • Έχουν περισσότερο αφοσιωμένους και συνεργάσιμους εργαζόμενους.
 • Παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και κερδοφορία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GREAT PLACE TO WORK®
Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μελετά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για πάνω από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μίας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ
Εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους

Νάσια Σκούντζου, Group HR Director, Epsilon Net
«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βρίσκεται ο Όμιλος EPSILON NET στη λίστα των Best Workplace™ For Women Hellas 2024, κατακτώντας μάλιστα την 1η θέση. Σήμερα στον Όμιλο το 46% του εργατικού δυναμικού αποτελείται από γυναίκες και κατέχουν το 44% των θέσεων ευθύνης, ενώ παράλληλα το 97% των εργαζομένων δηλώνει ότι αντιμετωπίζεται δίκαια ανεξαρτήτως φύλου, αποδεικνύοντας την προσήλωσή μας στην ισότητα των φύλων και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις γυναίκες του Ομίλου για τη συμβολή τους στην επιτυχία μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους».

Βικτώρια Μιχαηλίδου, Chief People and Culture Officer, bluegr Hotels & Resorts
«Στη bluegr Hotels & Resorts προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φύλου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρινόμαστε στη λίστα με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για γυναίκες, αναγνωρίζοντας τον πολυδιάστατο ρόλο τους. Είμαστε περήφανοι για τις περισσότερες από 251 γυναίκες που εργάζονται κοντά μας, από Interns μέχρι Managers. Θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε, πάντα προσφέροντας ευέλικτες συνθήκες εργασίας στις εργαζόμενες μητέρες, ενθαρρύνοντας την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, προωθώντας έμπρακτα τη γυναικεία δράση, μέσω συνεργιών με πληθώρα φορέων, και προάγοντας την ευημερία και την αξία της οικογένειας. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι 500 και πλέον άνθρωποί μας πορευόμαστε από κοινού προς την Αριστεία, συνθέτοντας μία οικογένεια με Σεβασμό, Ηθική και Αγάπη για τη φιλοξενία».

Βικτώρια Μιχαηλίδου, Chief People and Culture Officer, bluegr Hotels & Resorts
«Στη bluegr Hotels & Resorts προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φύλου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρινόμαστε στη λίστα με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για γυναίκες, αναγνωρίζοντας τον πολυδιάστατο ρόλο τους. Είμαστε περήφανοι για τις περισσότερες από 251 γυναίκες που εργάζονται κοντά μας, από Interns μέχρι Managers. Θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε, πάντα προσφέροντας ευέλικτες συνθήκες εργασίας στις εργαζόμενες μητέρες, ενθαρρύνοντας την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, προωθώντας έμπρακτα τη γυναικεία δράση, μέσω συνεργιών με πληθώρα φορέων, και προάγοντας την ευημερία και την αξία της οικογένειας. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι 500 και πλέον άνθρωποί μας πορευόμαστε από κοινού προς την Αριστεία, συνθέτοντας μία οικογένεια με Σεβασμό, Ηθική και Αγάπη για τη φιλοξενία».

Κωνσταντίνα Στάμου, HR Director, DHL Express Ελλάδας
«Η ανάδειξή της DHL Express Ελλάδας ως το 2ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες (Best Workplace™ For Women Hellas 2024) αντικατοπτρίζει τη διαρκή μας προσήλωση στην καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την ισότητα, την πολυμορφία και την ευημερία. Εμπνέοντας τις γυναίκες να αναδείξουν την δυναμική τους, διαμορφώνουμε μία κουλτούρα συνεχούς εκπαίδευσης και σεβασμού. Στοχεύουμε στην διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου η κάθε φωνή ακούγεται και η κάθε συμβολή εκτιμάται, στην εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας, σεβόμενοι τις μοναδικές ικανότητες και συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξή όλων των εργαζομένων, προωθώντας την επιτυχία για όλους».

Κυριακή Χαραλαμποπούλου, HR Business Partner, Greece, IQVIA
«Η διάκριση της IQVIA Hellas ως Best Workplace™ For Women Hellas 2024 αντικατοπτρίζει τη δίκαιη μεταχείριση όσον αφορά τις αμοιβές, την αναγνώριση, την κατάρτιση και τις ευκαιρίες εξέλιξης για τις γυναίκες στην εταιρεία μας. Θέτοντας ως προτεραιότητα τη δίκαιη μεταχείριση και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η IQVIA Hellas ενδυναμώνει τις γυναίκες και τους δίνει τα απαραίτητα μέσα για να διαπρέψουν. Ορισμένα πρόσθετα κριτήρια που συμβάλλουν στην αναγνώριση της εταιρείας μας είναι η δέσμευση για ποικιλόμορφη εκπροσώπηση της ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών σε εκτελεστικούς και διευθυντικούς ρόλους, καθώς και σαφείς πολιτικές κατά των διακρίσεων, της παρενόχλησης και της προκατάληψης, με αποτελεσματικούς μηχανισμούς αναφοράς».

Λίλιαν Λαμπροπούλου, Senior People & Culture Director, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
«Στη Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δίνουμε προτεραιότητα στην αποδοχή, την ισότητα των φύλων και την επαγγελματική ανάπτυξη, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό μέρος εργασίας για γυναίκες. Η δέσμευσή μας στην ποικιλομορφία δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες ακμάζουν, υποστηριζόμενες από προγράμματα ανάπτυξης και ευκαιρίες ηγεσίας. Μέσω συνεχούς κατάρτισης και πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης, επιτρέπουμε στις γυναίκες να φτάσουν στο μέγιστο δυναμικό τους, συμβάλλοντας σε μια κουλτούρα καινοτομίας και αριστείας. Στη Four Seasons γιορτάζουμε τις μοναδικές συνεισφορές των γυναικών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας όπου όλες μπορούν να επιτύχουν και να νιώθουν δυνατές».

Ιωάννα Φαναριώτη, Head of Talent, EY Greece & South CESA Cluster
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση της ΕΥ Ελλάδος ως Best Workplace™ For Women Hellas 2024. Αποδεδειγμένα έρευνες δείχνουν πως όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στον εργασιακό τομέα, τα αποτελέσματα δεν είναι άλλα από υψηλότερη ανάπτυξη, αυξημένη ευημερία και ισχυρότερη αλληλεγγύη. Με τις γυναίκες στην EY Ελλάδος να ξεπερνούν κατά πολύ τις 1.000, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πληθώρα ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων, ενώ η εσωτερική ομάδα των EY Female Leadership Champs καθημερινά ενισχύει έμπρακτα το όραμα για συμπερίληψη, με ενέργειες όπως η υπογραφή των UN Women Empowerment Principles. Όλα αυτά συμβάλουν δυναμικά στην συμπεριληπτική ανάπτυξη της ΕΥ, για έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο».

Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Head of People Experience & Culture, Grant Thornton
«Η διάκριση της Grant Thornton ως Best Workplace™ For Women Hellas 2024, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να διασφαλίζουμε διαρκώς ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ισότητα, την διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η σχετική διάκριση σηματοδοτεί και την επίσημη ανακοίνωση της Στρατηγικής και της Πολιτικής Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης της Grant Thornton, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα όλων των δράσεων που υλοποιούμε και γνωστοποιεί τις βασικές αρχές και τους στόχους στους οποίους δεσμευόμαστε για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος που σέβεται τη μοναδικότητα κάθε ατόμου, ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα τους και αξιοποιεί τα ταλέντα όλων».

Έλενα Παπαδοπούλου, HR Manager, Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί
«Νοιώθουμε πολύ περήφανοι που έχουμε συμπεριληφθεί στη Λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas 2024, καθώς οι γυναίκες εργαζόμενές μας, μας κατέταξαν στην 6η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα (250+ εργαζομένων). Δραστηριοποιούμενοι σε έναν κλάδο παραδοσιακά ανδροκρατούμενο, αυτόν των μηχανικών και συμβούλων, το γεγονός ότι το 45% περίπου των εργαζομένων μας είναι γυναίκες και μάλιστα πολλές από αυτές σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, σημαίνει από μόνο του πολλά. Για εμάς, η δίκαιη μεταχείριση και οι ίσες ευκαιρίες προώθησης για όλους, είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία μας και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μία ανθρωποκεντρική εταιρική κουλτούρα».

Σοφία Παπαϊωάννου, Head of Human Resources, Πλαίσιο
«Στο Πλαίσιο, καλλιεργούμε μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες, ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες ευδοκιμούν προσωπικά και επαγγελματικά και κάθε γυναικεία φωνή έχει σημασία και ακούγεται δυνατά. Συνεχίζουμε όλοι μαζί να απομυθοποιούμε τις γυάλινες οροφές, επαναπροσδιορίζοντας την επιτυχία με όρους συμπερίληψης και αποδοχής, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Δημιουργούμε μία κουλτούρα ενσωμάτωσης κάθε διαφορετικής ομοιότητας και διατηρούμε ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η παρουσία και η συνεισφορά των γυναικών όχι μόνο αναγνωρίζεται, αλλά και γιορτάζεται με ποσοστό 49% στο σύνολο της εταιρείας και 31% σε managerial θέσεις».

Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Chief Human Resources Officer, Teleperformance Hellas
«Με μεγάλη χαρά και τιμή δεχόμαστε αυτήν την αναγνώριση, που αποδεικνύει πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στην ενδυνάμωση και την επιτυχία των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας βρίσκεται η δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που προάγει την ισότητα και την ευημερία των γυναικών, εμπνέει και ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και την ανέλιξή τους. Καθημερινά δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα αισθάνεται ότι υποστηρίζεται και εκτιμάται. Αυτή η διάκριση είναι ένα ακόμη βήμα προς την πραγματοποίηση του οράματός μας για έναν κόσμο εργασίας που προορίζεται για όλους, ανεξαρτήτως φύλου».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ
Εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους

Ήβη Μελακοπίδη, Senior Human Resources Manager, Allianz Trade
«Το γεγονός ότι η Allianz Trade κατατάσσεται φέτος ανάμεσα στα Best Workplaces for Women και μάλιστα στην πρώτη θέση στην κατηγορία της, μας γεμίζει με απεριόριστη χαρά και υπερηφάνεια. Πρόκειται για μια αναπάντεχη διάκριση, που μας τιμά και μας ενθουσιάζει. Η παρουσία των γυναικών στην Allianz Trade είναι εντυπωσιακή: 62% του συνόλου των εργαζομένων, 45% στις θέσεις ευθύνης (manager), 80% στο επίπεδο c-suite. Η διάκρισή μας ανήκει σε όλες αυτές καθώς αξιολόγησαν τόσο θετικά το εργασιακό μας περιβάλλον, που το Average of GPTW Model έφτασε το 94%, με το υψηλότερο ποσοστό να κερδίζει η δικαιοσύνη (98%). Τις ευχαριστούμε και προχωράμε μπροστά, μαζί!».

Έφη Γεωργακά, Talent Acquisition Specialist, Hack The Box
«Η διάκριση της Hack The Box ως ενός από τα Best Workplaces™ For Women Hellas 2024 είναι μία σημαντική αναγνώριση για την HTB. Επισφραγίζει τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους. Στόχος μας είναι οι ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου. Αυτή η πρακτική ξεκινά από την ηγεσία και διαχέεται σε όλον τον οργανισμό, φτάνοντας έως τη διαδικασία της επιλογής ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι μέλος μίας ομάδας που δίνει προτεραιότητα στην ισότητα των φύλων και στην αναγνώριση της συνεισφοράς των γυναικών».

Ιάκωβος Μιχαλίτσης, General Manager South East Europe, Italy, Greece, Balkans, Bausch+Lomb
«Μετά από τις διακρίσεις μας στις έρευνες Best Workplaces™ Hellas, για 5 συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη τετράδα, η φετινή, πολύ τιμητική, κατάκτηση της 2ης θέσης, στον θεσμό των Best Workplaces™ For Women 2024, είναι ακόμη ένα επίτευγμα, που αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες συναδέλφους στην εταιρεία μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στις αρχές της ίσης μεταχείρισης στον εργασιακό χώρο, ενάντια σε διακρίσεις, αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Για εμάς, πάντα οι δίκαιες αμοιβές και προαγωγές, οι δυνατότητες παροχής ευέλικτων αδειών και ωραρίου, η συμπερίληψη σε όλες τις θέσεις της ιεραρχίας, και προφανώς και κυρίως και στη Διοίκηση, οι ευκαιρίες εκπαίδευσης, και η επιδίωξη ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι σημαντικά ζητούμενα για όλους μας και προφανώς για τις γυναίκες μας.

Η διάκριση στα Best Workplace™ For Women Hellas 2024 ανήκει στις γυναίκες μας και είναι για εμάς μία ακόμη παρότρυνση να συνεχίσουμε, χωρίς άλλη σκέψη, τις πολιτικές ολοκλήρωσης της ισότητας των φύλων, σε κάθε επίπεδο της εταιρικής μας δράσης και ηθικής».

Έλενα Πουνέντη, HR Country Manager, Greece & Czech Republic, Boston Scientific
«Για την Boston Scientific είναι άμεση προτεραιότητα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη. Μέσα από τη συνέπεια και την αφοσίωση σε αυτές τις αξίες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Η ενδυνάμωση των γυναικών είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Υποστηρίζοντας τις γυναίκες, δίνοντας τη δυνατότητα για συνεργασίες και παρέχοντας ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και ηγεσίας, ανοίγουμε το δρόμο για ίσες ευκαιρίες και επενδύουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι συλλογική ευθύνη να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε γυναίκα μπορεί να ευδοκιμήσει και με αυτόν τον τρόπο, να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες που βρίσκονται μέσα τους, προς όφελος όλων μας».

Ευτυχία Μικαλίδη, Talent Acquisition & Retention Manager, Campeón Gaming
«Πιστοί στις αξίες μας και στην φιλοσοφία μας “Είμαστε οι Άνθρωποί μας”, δημιουργούμε ένα εξαίσιο εργασιακό περιβάλλον, ευνοϊκό για τις γυναίκες, προάγοντας την ισότητα και παρέχοντας ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και ανέλιξης. Η βράβευσή μας ως Best Workplace™ For Women Hellas 2024, στην κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας προς ένα εργασιακό περιβάλλον βασισμένο στην Ισότητα, ενισχύοντας τη συμβολή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας».

Αιμιλία Αντωνοπούλου, HR Manager, Καρατζά και Συνεργάτες, Δικηγορική Εταιρεία
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αναγνώρισή μας ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για γυναίκες. Με 73% γυναίκες στο σύνολο του δυναμικού μας, είναι προφανές ότι το diversity δεν αποτελεί για εμάς στόχο αλλά πραγματικότητα. Δεν είναι όμως μόνο το ποσοστό που έχει σημασία, αλλά η ουσία πίσω από αυτό: η διαρκής δέσμευσή μας για ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον, όπου το κάθε μέλος μπορεί να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει ανεξαρτήτως φύλου ή άλλου χαρακτηριστικού. Φροντίζουμε συνεχώς να παρέχουμε το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και να ενθαρρύνουμε την αυτονομία, την εξέλιξη και την ανάδειξη του κάθε μέλους με σεβασμό στην προσωπικότητα, τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες και τις επαγγελματικές του δεξιότητες και επιδιώξεις».

Βάνα Αναγνωστοπούλου, Talent Acquisition Management, Aqurance
«Μετά την διάκρισή μας ως Best Workplaces in Tech, έρχεται και η διάκριση του Best Workplace™ For Women Hellas 2024, για την οποία δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε περήφανοι. Η Aqurance είναι μία εταιρεία όπου -εδώ και χρόνια- δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και αναγνωρίζει τα πραγματικά ταλέντα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το ποσοστό των γυναικών στο σύνολο της εταιρείας είναι 55%, ενώ σε διευθυντικές θέσεις, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 45%, όπου γυναίκες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατέχουν σήμερα καίριες θέσεις και οδηγούν την εταιρεία σε μεγαλύτερη ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην ανοδική της πορεία».

Δέσποινα Καρφοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Delta Engineering ΑΕ & partner του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»
«Στη Delta Engineering AE, οι γυναίκες αποτελούν βασική επένδυση για τον μέλλον! Σηματοδοτούν τη δύναμη, την ενσυναίσθηση και τη συνέπεια. Παράλληλα, σημαίνουν σκληρή δουλειά, αλλά και ικανότητα προσαρμογής και ευελιξίας σε δύσκολα και απαιτητικά project. Αποτελούν, όμως, και αναπόσπαστο και βασικό παράγοντα στο όραμα, στην έμπνευση και εγγύηση για την ανάπτυξη και την επιτυχία. Επειδή, όλες μαζί νοιαζόμαστε, τολμάμε και οικοδομούμε δίχως εκπτώσεις ένα βιώσιμο αύριο. Επειδή κάνουμε πράξη τα λόγια. Για αυτό και επενδύουμε στη διαρκή εκπαίδευσή τους, εξασφαλίζουμε την ισότητα και τα ίσα δικαιώματα και μεριμνούμε για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, που προϋποθέτει την ενδυνάμωση και την καθημερινή ενθάρρυνση των στελεχών μας».

Αλεξάνδρα Βέτσικα, Head of Human Resources & Administrative Affairs, Chiesi Hellas AEBE
«Στην Chiesi, η ευχαρίστηση των ανθρώπων μας αποτελεί προτεραιότητά μας για να μπορούμε όλοι να εκφράζουμε τον αυθεντικό και καλύτερό μας εαυτό. To Στρατηγικό μας Πλάνο για μηδενική έμφυλη διάκριση σε αμοιβές, ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και δίκαια ισορροπημένη κατανομή στις ηγετικές θέσεις οδήγησε στην προαγωγή γυναικών σε ποσοστό 100% και μείωση της διαφοράς μεταξύ των φύλων στο 9%! το πρόγραμμά μας για Γυναικεία Ενδυνάμωση ενισχύθηκε με εργαλεία συμβουλευτικής & καθοδήγησης, πρώιμες αναθέσεις ρόλων, μεταθέσεις μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας και επαναπατρισμό νέων συναδέλφων μέσω του BrainRegain. Υποστηρίξαμε την ισορροπία προσωπικών-εργασιακών προτεραιοτήτων, εισάγοντας προγράμματα υποστήριξης της γονεϊκότητας και ευεξίας! Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας και ευγνώμονες προς τους ανθρώπους μας για την αναγνώριση της προσπάθειας να προσφέρουμε πραγματικό αντίκτυπο και ειλικρινείς σχέσεις μέσα από τον τρόπο που λειτουργούμε».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ
Εταιρείες με 20-49 εργαζόμενους

Τζούλη Βραχνή, HR Manager, eLearning Industry
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που η εταιρεία μας βραβεύθηκε για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για γυναίκες. Στην eLearning Industry αναγνωρίζουμε τη γυναίκα για τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές της. Στο γραφείο προάγουμε τη γυναικεία ευαισθησία, ευελιξία, δημιουργικότητα, καινοτομία και ζωντάνια. Έξω από το γραφείο, στηρίζουμε την προσωπική ζωή: της μητέρας, της συντρόφου, της κόρης ή απλά της ατίθασης και ανεξάρτητης θηλυκότητας».

Βασιλική Σιδέρη, Partner- Head of Environmental Consulting Dpt., Envirometrics
«Η αναγνώρισή μας ως ένας από τους καλύτερους χώρους εργασίας για γυναίκες, τροφοδοτεί την προσπάθειά μας για θετικό αντίκτυπο, τόσο εντός της εταιρείας μας, όσο και στους πελάτες που εξυπηρετούμε. Κατανοούμε ότι η προσέλκυση και η ενδυνάμωση των κορυφαίων γυναικείων ταλέντων είναι απαραίτητη για την καινοτομία στον περιβαλλοντικό τομέα. Η διάκριση αυτή πιστοποιεί τις προσπάθειές μας και μας υπενθυμίζει τη συνεχή προσπάθεια που απαιτείται για την προώθηση πραγματικής ισότητας στον χώρο εργασίας».

Λύδια Καρυανάκη, Manager|HR Advisory, PfB & HR Manager, We R Holding
«Είμαστε υπερήφανοι που η εταιρεία μας διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη εργασίας για τις γυναίκες. Η δέσμευσή μας για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που προάγει τη γυναικεία ενδυνάμωση, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην ισότητα και τη διαφορετικότητα, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά μας στην αγορά».

Rita Havasi, HR Market Leader, TMF Group-South East Europe
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διάκρισή μας στη λίστα Best Workplaces™ For Women Hellas 2024! Ως μία καταξιωμένη εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει την πίστη μας στη δύναμη της ποικιλομορφίας και της συλλογικότητας. Ως μία εταιρεία που βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο εργασίας όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, να εξελίσσεται και να αισθάνεται ότι εκτιμάται. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για τις προσπάθειες της ελληνικής μας ομάδας στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας και είμαι βέβαιη ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να σπάμε τους φραγμούς και να προωθούμε την ισότητα».

Ζωή Φράγκου, Υπεύθυνη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, Event Plus, Οργανωσιακή Ψυχολόγος & Business Coach
«H Event Plus είναι γυναικοκρατούμενη από το entry level έως και το Senior Management, πράγμα που ξεκαθαρίζει την έμπρακτη δέσμευση του οργανισμού απέναντι στην ισότητα και το θετικό εργασιακό περιβάλλον. Για εμάς που ζούμε την εταιρεία από μέσα, το να βραβεύεται ως Best Workplace για τις γυναίκες της Ελλάδας όχι μόνο δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά καθιστά την αποτύπωση μίας κουλτούρας συμπεριληπτικής, ενδυναμωτικής και με φλογερό ταπεραμέντο, που χτίζουμε συνειδητά εδώ και χρόνια. Είμαστε agency of the year και αυτό μπορεί να βγαίνει προς τα έξω, αλλά πρώτα απ’ όλα, ξεκινάει από μέσα».

Βίκυ Νταγιαντά, HR Manager, Cyberlogic
«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ένα περιβάλλον εργασίας που προάγει την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών. Προτεραιότητα και δέσμευσή μας είναι η στήριξη των ανθρώπων μας, ώστε να είναι ο εαυτός τους, να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Μία ακόμα αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών μας είναι η τιμητική διάκριση της Cyberlogic ως ένα από τα Best Workplaces™ For Women Hellas 2024. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στον τομέα της τεχνολογίας, επιδιώκουμε να εμπνέουμε τις γυναίκες της Cyberlogic, προάγοντας την εξέλιξη και την ενεργή συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα».

Χριστίνα Ντόρβα, Human Resources Manager, OCTANE Management Consultants
«Η τιμητική διάκριση της εταιρείας μας μεταξύ των καλύτερων εταιρειών για γυναίκες, Best Workplaces™ for Women Hellas 2024, μας κάνει περήφανους και εντείνει το αίσθημα ευθύνης για το πνεύμα ίσων ευκαιριών που διακρίνει την OCTANE από την ίδρυσή της, το 2007. Η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της κουλτούρας μας, λειτουργώντας παράλληλα ως κινητήρια δύναμη και πηγή έμπνευσης για δημιουργία, καινοτομία, αριστεία και παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας. Διασφαλίζοντας ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αξιοκρατίας, προάγουμε την πρόοδο και την ευημερία και δημιουργούμε ένα ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον για προσέλκυση ταλέντων».

Άρης Αρβανιτάκης, CEO, UCI Hellas
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία μας η διάκριση της ως Best Workplace for Women Hellas 2024. Η διάκριση αυτή, αφιερώνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της εταιρείας μας, γυναίκες και άνδρες, που καθημερινά κάνουν πράξη αυτά που ως εταιρεία πρεσβεύουμε και εφαρμόζουμε ως βασικές μας αρχές και αποτελούν μέρος της κουλτούρας μας: Τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση, την συμπερίληψη, την ίση μεταχείριση και πρόσβαση στην εξέλιξη, τις αμοιβές, την εκπαίδευση, καθώς και την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Η διάκριση αυτή μας ανταμείβει για αυτά που ως εταιρεία προσφέρουμε στους εργαζόμενούς μας, επιβεβαιώνει το υπέροχο κλίμα που έχουμε και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να ενεργούμε, με γνώμονα την ίση μεταχείριση και ενσωμάτωση των γυναικών σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας».