Οι ανταγωνιστικές αμοιβές, οι επιπλέον παροχές, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και το ενδιαφέρον για την καινοτομία είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να ξεχωρίζουν, σύμφωνα με τους εργαζομένους τους.

Οι συντάκτες του PharmaVoice.com συγκέντρωσαν σχόλια από το Glassdoor και στοιχεία για την ισότητα και τη συμπερίληψη, δημιουργώντας την κορυφαία 5άδα των εταιρειών που παρέχουν τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στους ανθρώπους τους. Αυτές είναι:

  1. Merck & Co.: Διακεκριμένη με 4,2 (στα 5) αστέρια στο Glassdoor, η Merck έρχεται πρώτη στην εν λόγω κατάταξη. Έχουν εκτιμηθεί οι αξίες, η ηθική και η καινοτομία της, το ομαδικό πνεύμα, οι παροχές και οι αμοιβές που προσφέρει. Επίσης, η εταιρεία έχει λάβει μια σειρά βραβείων για το εργασιακό της περιβάλλον και για τη συμπερίληψη.
  2. Johnson & Johnson: Για την καλή ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής και την κουλτούρα της, η J&J έχει κερδίσει 4,2 αστέρια στο Glassdoor. Οι εργαζόμενοι σχολίασαν ότι «πιστεύουν στο όραμα/αποστολή της εταιρείας», η οποία παράλληλα έχει κάνει πολλές προσπάθειες, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις για τη στήριξη εργαζομένων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.
  3. Pfizer: Οι εργαζόμενοί της ξεχωρίζουν την Pfizer για τις παροχές και τις αμοιβές, τη θετική κουλτούρα, την ουσιαστική εργασία και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, βαθμολογώντας την με 4,1 αστέρια. Η εταιρεία έχει διακριθεί για το εργασιακό της περιβάλλον (π.χ. από Fortune, Forbes κ.ά.), ενώ έρευνα του 2023 ανέδειξε τις ισάξιες αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών παγκοσμίως, και μεταξύ μειονοτήτων και μη στις ΗΠΑ.
  4. GSK: Με 4,1 αστέρια έχει αξιολογηθεί η GSK, λόγω του καλού work-life balance, των γενναιόδωρων αποδοχών και της κουλτούρα της. Παράλληλα, η εταιρεία ξεχωρίζει για τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποίησε το 2022, όπως γονικές άδειες 18 εβδομάδων (κατ΄ελάχιστο), άδειες τουλάχιστον 4 εβδομάδων σε φροντιστές ετοιμοθάνατων ή σοβαρά πασχόντων, νέες υπηρεσίες οικονομικής ευημερίας και ψυχικής υγείας, καθώς και ειδικές παροχές σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
  5. Sanofi: Με 4 αστέρια, η Sanofi διακρίνεται για την επαγγελματική σταθερότητα και την ασφάλεια που παρέχει στους ανθρώπους της, όπως και για τις αμοιβές, την κουλτούρα και το work-life balance. Επιπρόσθετα, πρόκειται για μια εταιρεία, που το 49% του ανθρώπινου δυναμικού και το 42% των ανώτατων στελεχών είναι γυναίκες, με δέσμευση για την αύξηση των ποσοστών έως το 2025. Τέλος, η εταιρεία παρέχει 14 εβδομάδες πληρωμένη άδεια σε νέους γονείς.

Σημειώνεται ότι και οι 5 παραπάνω εταιρείες έχουν πετύχει υψηλά ποσοστά (από 80% και πάνω) αναφορικά με την εκτίμηση στους διευθύνοντες συμβούλους και με την πρόθεση σύστασης σε φίλους.

(Πηγή: f.daily)