Στην καρδιά του καλοκαιριού, εκεί όπου διασταυρώνονται οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και η επιθυμία για ταξίδια και ξεκούραση, καθένας οφείλει στον εαυτό του να «φορτίσει τις μπαταρίες του», «να πάρει ανάσα» από όλη αυτή την ιδιαίτερα «κλειστή» χρονιά και, με σημείο αναφοράς την αισιοδοξία, να υποδεχτεί την επόμενη περίοδο με υγειά αλλά και δύναμη!

Απέραντο γαλάζιο και θάλασσα, ανάπαυλα από την καθημερινότητα, εξορμήσεις και ποιοτικός χρόνος με οικογένεια και φίλους είναι, συνήθως, οι στόχοι για κάθε καλοκαίρι. Οι δικοί μου τουλάχιστον. Φέτος, ανατρέποντας αλλά όχι αποκλείοντας κάτι από όλα αυτά, οι στόχοι είναι: Να αδράξω κάθε μέρα και να βάλω χρώμα σε κάθε στιγμή. Αναπολώντας τα παιδικά χρόνια και παρατηρώντας τα πρώτα σχέδια της κόρης μου (γραμμές με διαφορετικά χρώματα επί της ουσίας), συνειδητοποιώ ότι η ίδια η φύση μας δίνει το καλύτερο μήνυμα. Σκεφτείτε πόσα φρούτα και πολύχρωμα καλοκαιρινά λουλούδια υπάρχουν, πόσες πτυχές γαλάζιου έχει η θάλασσα, πώς ο ήλιος φωτίζει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας και δίνει έπειτα τη θέση του στα λαμπερά αστέρια. Το φετινό καλοκαίρι οφείλουμε όλοι να είμαστε… agile, όπως λέμε στο επιχειρείν.

Ανθρώπινο δυναμικό και οργανισμοί βρίσκονται σε ένα δυναμικό bras de fer, με το agile mindset να αναδεικνύεται σε σύμμαχο. Ως όρος, χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης και υποστηρίζει μία οργανωσιακή κουλτούρα που θέτει στον επίκεντρο τον άνθρωπο. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα στα HR στελέχη να δημιουργήσουν ευέλικτες και άμεσες διαδικασίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες τόσου του οργανισμού, σε όποιον κλάδο και αν δραστηριοποιείται, όσο και των ανθρώπων του. Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του τελευταίου ενάμιση χρόνου.

Οι διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες που έχουν προκύψει δίνουν χώρο σε νέες πρακτικές, που αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και κυρίως στρέφουν τον φακό προς το wellbeing κατά μήκος του οργανισμού. Δεν υπάρχει ιδανικότερη περίοδος για να αποδείξουν εμπράκτως οι εταιρείες ότι μεριμνούν για την ψυχική υγεία των εργαζομένων τους. Τα HR στελέχη καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή και να «ζωγραφίσουν» ζωντανές και χαρούμενες στιγμές για όλους.

Ναι, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Για να προμηνύεται το μέλλον ευοίωνο, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για να διατηρήσουμε την ισορροπία και να υπάρξει συνεργασία στο «οικοσύστημα» κάθε οργανισμού. Ο σκοπός είναι να πάμε όλοι μαζί στο επόμενο βήμα, καθώς όταν η αγορά διαμορφώνεται, οι όροι πρέπει να τίθενται από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Και ο κλάδος του Retail αποτελεί ένα απτό παράδειγμα. Κινούμενος σε δύο μέτωπα (εργαζόμενοι που έμειναν στο σπίτι τους αρκετό καιρό και τώρα κλήθηκαν να επιστρέψουν και εκείνοι που δεν σταμάτησαν να εργάζονται με βάση πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας), είναι ένας χώρος που αποδεικνύει το τι σημαίνει προσαρμοστικότητα και ηγεσία με ενσυναίσθηση.

Παράλληλα, σε μια εποχή που ο φηφιακός εκσυχρονισμός δηλώνει «παρών», υπό την έννοια ότι η πανδημία επίσπευσε τον μετασχηματισμό κ.ά., η τεχνολογία έρχεται να δώσει λύσεις σε όλα τα στάδια των HR διαδικασιών, από το recruitment και το onboarding μέχρι το Upskilling/Reskilling και όχι μόνο.
Για αυτό και μέσα από την πλούσια θεματολογία του τεύχους που θα διαβάσετε, έχουμε ως σκοπό να κερδίσετε insights και να σας δώσουμε food for thought, για να σπείρετε το φετινό καλοκαίρι, βάζοντας χρώμα, και ατενίζοντας με αισιοδοξία ό,τι έρχεται, μακριά από σενάρια και υποθέσεις. Ζωγραφίστε με τους ανθρώπους σας, το δικό σας (οργανωσιακό) ουράνιο τόξο!

Καλό καλοκαίρι, να προσέχετε, να είστε καλά και να επιστρέψουμε όλοι «safe & sound!».