Οι νέοι επαγγελματίες, οι οποίοι μετακινούνται στο εξωτερικό πριν τα 35α γενέθλιά τους, έχουν μεγαλύτερη αύξηση στις αποδοχές τους και προάγονται πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη 12η ετήσια κατάταξη των καλύτερων χωρών για να ζει και να εργάζεται κανείς, από την HSBC Expat.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι επαγγελματίες βλέπουν μέση αύξηση 35% στον ετήσιο μισθό τους (από 40.358 σε 54.484 δολάρια ΗΠΑ), όταν μετακινούνται στο εξωτερικό. Αυτή η αύξηση είναι σημαντικά υψηλότερη από την αντίστοιχη των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων – τα άτομα 35-54 ετών βλέπουν αύξηση της τάξεως του 24% και όσοι είναι άνω των 55 αυξάνουν τις αποδοχές τους κατά 9%, όταν μετακινούνται στο εξωτερικό για εργασία.

Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το στερεότυπο για όσους ανήκουν στη δημογραφική κατηγορία των millennials, οι νέοι άνθρωποι μετακομίζουν στο εξωτερικό για να εξελίξουν την καριέρα τους (47%) και για να αυξήσουν τον μισθό τους (29%) περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα – και η στρατηγική αυτή φαίνεται να αποδίδει. Μάλιστα, 31% των millennials που μετακομίζουν στο εξωτερικό εξελίσσονται ταχύτερα επαγγελματικά ενώ 71% αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Αναφορικά με τις «κορυφαίες» χώρες για να ζει και να εργάζεται κανείς, η Ελβετία θεωρείται πλέον, η καλύτερη προσπερνώντας την Σιγκαπούρη η οποία βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης της HSBC επί τέσσερα συνεχή χρόνια. Ακολουθεί η Σιγκαπούρη, ως ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για εκείνους που είναι γονείς, ενώ ο Καναδάς είναι η πιο φιλόξενη χώρα για τους ξένους επισκέπτες.

Την λίστα συμπληρώνουν οι: Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βιετνάμ. Τέλος, για τους νέους ηλικίας 18-34 ετών, οι οποίοι έχουν διαφορετικές  προτεραιότητες, οι καλύτερες χώρες να ζει και να εργάζεται κάποιος διαφέρουν από αυτές του συνολικού δείγματος της έρευνας. Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία κατατάσσει στις 3 κορυφαίες θέσεις: το Χονγκ Κόνγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο.