Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το 2ο Συνέδριο Diversity in Business, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θεσμικοί παράγοντες, καταξιωμένοι ομιλητές, χορηγοί και signatories έδωσαν το «παρών» τόσο με φυσική όσο και με ψηφιακή παρουσία, πλαισιώνοντας με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις το περιεχόμενο του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, οι σύνεδροι έθιξαν καίρια ζητήματα γύρω από τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας των ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, διεθνείς ομιλητές και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασαν εξελίξεις και παραδείγματα από την παγκόσμια σκηνή. Επίσης, υλοποιήθηκε και η τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις, με σημαντικό ποσοστό συμμετοχής. Σημειώνεται, τέλος, ότι το Συνέδριο υλοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησής του από τους χώρους του Ζαππείου τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας, σε γκρουπ των 9 ατόμων ανά αίθουσα.