Στο Khanty Mansyisk, στα βάθη της Ρωσίας, πόλη η οποία φιλοξένησε τη διεθνή συνάντηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας το 2008, η δυναμική, νεανική πενταμελής ομάδα Astra Zeneca - CherryPick εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό του Global Management Challenge 09.

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τον σκληρό ανταγωνισμό από έμπειρους συμμετέχοντες και πεπειραμένα στελέχη επιχειρήσεων που διεκδικούν τη νίκη, η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε 5η στον όμιλό της, ενώ νικήτρια κόσμου αναδείχτηκε για φέτος η ομάδα της Ουκρανίας. Η Astra Zeneca – CherryPick αποτελείται από τους Θεόφιλο Κοντοζή, Βασίλη Ράφτη, Μαρία Χρονοπούλου και Μαϊλίντα Σέλα, φοιτητές του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και τον Βασίλη Κοντοζή, φοιτητή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχε προηγηθεί ο Τελικός Ελλάδας του 5ου Διαγωνισμού Global Management Challenge στη χώρα μας. Χαρακτηρίσθηκε ως μάχη γιγάντων καθώς οι δύο από τις οχτώ συνολικά ομάδες που διαγωνίστηκαν για τη νίκη είχαν κατακτήσει τον τίτλο σε προηγούμενες χρονιές. Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 380 ομάδες φοιτητών και στελεχών επιχειρήσεων από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας που συμμετείχαν στη διοίκηση της εικονικής τους επιχείρησης στο «διαδραστικό» ψηφιακό επιχειρηματικό διαγωνισμό GMC, που διεξάγεται στο Internet (www.globalmanager.gr).

Εκτός από την αθρόα συμμετοχή φοιτητών και στελεχών αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των εταιρειών μεντόρων και αρωγών του Διαγωνισμού.