Η παρουσία του Your Directors Club (YDC) στην Ελλάδα είναι εδώ και λίγες εβδομάδες πραγματικότητα.

Υπό την αιγίδα του CEO Clubs Greece, τα μέλη του νεοϊδρυθέντος YDC απολαμβάνουν μία σειρά παροχών που απαντούν άμεσα στις ανάγκες και στις επαγγελματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη κορυφαίων εταιρειών σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος «Κύκλος» συναντήσεων του YDC (YDC Lunch Circle) με θέμα «Boost your corporate reputation through executive branding».

Ο Δημήτρης Μιχόπουλος, Founding Partner του YDC και Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick, ανέλυσε την ανάγκη και τους τρόπους διαρκούς ανάπτυξης του leadership brand προς όφελος των διευθυντικών στελεχών και των οργανισμών τους. Ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν η παρουσία, η συμπεριφορά, οι συνήθειες και οι αντιδράσεις των στελεχών σε καθημερινές προκλήσεις στη δημιουργία του προσωπικού τους brand και κυρίως στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας τους.

Άλλωστε σε κάθε περίπτωση, το executive branding, η ανάπτυξη προσωπικής ηγετικής ταυτότητας και η εταιρική φήμη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. «Απαιτείται συγκεκριμένο πλάνο δράσεων σε επίπεδο brand leadership ανωτάτων στελεχών για να ενισχυθεί η εταιρική φήμη», τόνισε ο ομιλητής, επισημαίνοντας στο τέλος της παρουσίασής του: «Το leadership branding είναι ουσιαστικά το… τι λένε οι άλλοι για σένα, όταν εσύ δεν είσαι παρών».