Την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Glyfada Golf Gardens πραγματοποιήθηκε το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Οργανωσιακής Κουλτούρας στην Ελλάδα, με κεντρικούς ομιλητές διεθνούς κύρους επιστήμονες και παρουσία δεκάδων υψηλόβαθμων στελεχών από εταιρείες διαφόρων κλάδων της ελληνικής αγοράς.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τις συμβουλευτικές εταιρείες Achieve Performance Consulting Group και Human Synergistics International. Ο Γιάννης Αλατόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Achieve Performance, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συνέδρους, τονίζοντας ότι «η κουλτούρα δεν είναι τίποτε άλλο από το λογισμικό του νου (software of the mind). Τα ηγετικά στελέχη μπορούν να “επαναπρογραμματίσουν” την κουλτούρα της εταιρείας τους, αλλά παράλληλα να αναδειχθούν σε εξαιρετικούς ηγέτες χάρη σε αυτήν».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο Dr. Robert Cooke, Επίτιμος Καθηγητής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και CEO της εταιρείας, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρική κουλτούρα διαμορφώνεται και επηρεάζει έναν οργανισμό, τόνισε ότι «οι έρευνές μας δείχνουν ότι, η εταιρική κουλτούρα μπορεί να επηρεάσει τα επιχειρηματικά αποτελέσματα ενός οργανισμού σε επίπεδο ατομικό (π.χ. εργασιακή δέσμευση), ομαδικό (π.χ. συνεργασία και επικοινωνία) και εταιρικό (κερδοφορία κλπ) και, σε ευρύτερη κλίμακα, ακόμα και την κοινωνία».

Επίσης, ο John van Etten, Διευθύνων Σύμβουλος της Human Synergistics σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, παρουσίασε ένα αληθινό παράδειγμα συγχώνευσης εταιρειών, παρατηρώντας ότι «η αντίσταση, οι διαμάχες και η σύγχυση είναι συστατικά στοιχεία των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Για να τα αντιμετωπίσουμε πρέπει να διερευνήσουμε πρωτίστως από που προέρχονται και να δημιουργήσουμε μία δυνατή και εποικοδομητική εταιρική κουλτούρα».